Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013


«Ωδή στον Άραχθο
και το Γεφύρι του»

     «Ωδή στον Άραχθο και το Γεφύρι του», είναι ο τίτλος της πρωτοποριακής εκδήλωσης, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλοβάτου, σε χώρο δίπλα στα Γεφύρι της Άρτας, με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα χρόνων, από την σωτηρία του ιστορικού γεφυριού.
     Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη....


...27 Ιουνίου και ώρα 9.30 το βράδυ.
     Τριάντα χρόνια μετά και απ' όλη αυτή την προσπάθεια, για τους συντελεστές της, το μόνο που μένει είναι η μελαγχολία, για τον Άραχθο και το Γεφύρι του, που ως τοπική κοινωνία, τα αντιμετωπίζουμε με αδιαφορία, σα να μην γνωρίζουμε για τίποτα για τους θησαυρούς που η φύση και η ιστορία μας δώρισαν.
     Όμως πρέπει να θυμηθούμε. Και με τις θύμησες, να προβληματιστούμε, με την ελπίδα ότι κάτι καλό θα βγει. Και θα βγεί...
     Γι' αυτόν τον λόγο είναι πρωτοποριακή η εκδήλωση που αποφάσισε να διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλοβάτου, με την ιδέα που κατέθεσε ο πρόεδρός του Πάνος Τσαντήλας. Ο ίδιος με την συζήτηση και την αρωγή των πρωταγωνιστών της εποχής, έχει καταρτίσει ένα σημαντικό πρόγραμμα για την εκδήλωση, το οποίο υλοποιούμενο θα γράψει την δική του ιστορία.
     Στην εκδήλωση κεντρικό ρόλο θα παίξει το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Γκανιάτσα, που θα περιλαμβάνει δυό μέρη. Την ιστορία του Γεφυριού συνολικά, αλλά και την ιστορία της διάσωσης με εικόνες και ταινίες της εποχής εκείνης. Μια σπουδαία δουλειά, που στην συγκεκριμένη εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία να δουν εκατοντάδες συμπολίτες μας και να φύγουν από κει με αυξημένο προβληματισμό.
     Θα παιχτούν όλες οι παραλλαγές του τραγουδιού του Γεφυριού της Άρτας, όπως τραγουδήθηκαν σ' όλες τις χώρες της Ευρώπης. Οι παραλλαγές συγκεντρώθηκαν σ' ένα εκπληκτικό cd, που έφτιαξε ο πρόεδρος του Κέντρου Πέτρινων Γεφυριών Σπύρος Μαντάς.
     Έχει κληθεί και θα μιλήσει ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Διονύσης Μπαλοδήμος, ο οποίος θα αναλύσει την προσπάθεια που έγινε τότε και το τι πρέπει να γίνει σήμερα.
     Ο πρόεδρος του Κέντρου Πέτρινων Γεφυριών κ. Μαντάς, θα θυμηθεί την προσπάθεια και θα παρουσιάσει το τι κάνουμε σήμερα.
     Ο καθηγητής Δημήτρης Βλαχοπάνος, θα παρουσιάσει με μια ομιλία του «τον Άραχθο της ψυχής μας».
      Και το σημαντικότερο. Η γνωστή κομπανία «ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ», θα καλύψει μουσικά την εκδήλωση και θα παρουσιάσει μια σειρά δημοτικά τραγούδια που αφορούν στον Άραχθο και το Γεφύρι του, για ν' ακολουθήσει ένα παραδοσιακό γλέντι, το οποίο μόνο οι ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ, ξέρουν και μπορούν να υποστηρίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.