Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013


Στο 70% η πτώση
της κατανάλωσης
στο πετρέλαιο θέρμανσης

     Με βαρέλι χωρίς πάτο παρομοίασε την ελληνική αγορά καυσίμων ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων Χρήστος Κομνηνός, αναφερόμενος, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, στη δραματική πτώση της κατανάλωσης που έφθασε για το πετρέλαιο θέρμανσης και...


...το 70%.
     Από την πλευρά του διευθύνων σύμβουλος Γ. Κωστόπουλος είπε ότι η εταιρία, όπως και το ΤΑΙΠΕΔ, αναμένει τη δεσμευτική προσφορά της SOCAR για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, ενώ στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες επισήμανε ότι η δραστηριότητα του ομίλου θα επικεντρωθεί στον ελληνικό χώρο, δηλαδή στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για τις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί προσφορές και στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης όπου ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι σεισμικές έρευνες και αξιολογούνται τα δεδομένα που προέκυψαν.
      Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέλευση, η συνολική ζήτηση καυσίμων στην ελληνική αγορά το 2012 μειώθηκε κατά 17%, ενώ σε σχέση με το 2009 η πτώση φθάνει το 33%. Η αγορά πετρελαίου θέρμανσης κατέρρευσε, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, λόγω του πενταπλασιασμού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ανάγκασε τους καταναλωτές να στραφούν σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης (ξύλα, pellet κλπ.) που επιβάρυναν το περιβάλλον.
     Ο κ. Κωστόπουλος σημείωσε σχετικά ότι η Πολιτεία επιδοτεί από τη μια πλευρά τις ανανεώσιμες πηγές για προστασία του περιβάλλοντος αλλά με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο οδηγεί σε επιβάρυνσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.