Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
για το ασφαλιστικό από τους επαγγελματοβιοτέχνες Άρτας 

     Σκεπτικισμός και απόγνωση ήταν δυο από τα στοιχεία που σκιαγράφησαν το τοπίο στη χθεσινή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ και της ΠΑΣΕΒΕ έξω από το τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΕ.
     Επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και γενικότερα ελευθεροεπαγγελματίες συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί...


...έξω από το κατάστημα του ΟΑΕΕ στην Άρτα πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας.
     Όπως ισχυρίστηκαν και οι ίδιοι αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρά τους, ενώ το κράτος τους ξεζουμίζει.
     H δεινή, όμως, οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ασφαλιστικός Οργανισμός των Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σε συνάρτηση με την παντελή απουσία διάθεσης, τόσο από την Διοίκηση του Οργανισμού, όσο και από την Κυβέρνηση, για υιοθέτηση μέτρων που να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητά του και για μία ρεαλιστική ρύθμιση των συνεχώς αυξανόμενων οφειλών των ασφαλισμένων προς τον οργανισμό, αποτελούν προάγγελο για μειώσεις συντάξεων και παροχών.
     Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι 100.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει οριστικά, τα χρέη προς τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυξηθεί, 3 στις 4 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ρευστότητας, σχεδόν για τις μισές επιχειρήσεις ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί πάνω από 30%.
     Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΑΕΕ σε συνάρτηση με την παντελλή απουσία διάθεσης -τονίζουν στην ανακοίνωσή τους- τόσο από την διοίκηση του Οργανισμού όσο και από την Κυβέρνηση για την υιοθέτηση μέτρων που να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητά του και για μία ρεαλιστική ρύθμιση των συνεχώς αυξανόμενων οφειλών των ασφαλισμένων προς τον Οργανισμό, αποτελούν προάγγελο για νέες μειώσεις συντάξεων και παροχών που θα επέλθουν στο προσκήνιο.
     «Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΕΣΕΒΕ για κινητοποιήσεις στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ προχωρήσαμε σ’ αυτή την διμαρτυρία. Τα προβλήματα είναι έντονα για τους επαγγελματοβιοτέχνες, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πληρώσουμε τον ασφαλιστικό φορέα», επεσήμανε  ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Άρτας Νίκος Κοφούλης.
     «Πιστεύουμε ότι οι κυβερνήσεις είτε τρικομματικές είτε δικομματικές έχουν δεσμευθεί για τα αντιλαϊκά τους σχέδια και θεωρούμε ότι η μοναδική λύση για τον ΟΑΕΕ είναι η κρατική χρηματοδότηση», ανέφερε μεταξύ άλλων το μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Άρτας Ηλίας Σαπρίκης.
     Τέλος επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του ΟΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.