Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013


Στο... πόδι η Άρτα
για την υγεία

     Πανυγειονομική Απεργία πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, η Αυτόνομη Παρέμβαση και η ΕΛΜΕ Άρτας.
     Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
     «Όλοι στον Αγώνα - Ή εμείς ή αυτοί. Την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στην Υγεία και της Πρόνοια συμμετέχοντας στην Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν η...

...ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΥΠΙΚΑ.
     Θα δώσουμε για μια ακόμα φορά ένα βροντερό το μήνυμα προς την τρικομματική συγκυβέρνηση και την τρόικα ότι είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τα μνημονιακά μέτρα που καταστρέφουν τη ζωή μας και διαλύουν τη Δημόσια Υγεία.
     Την ίδια ώρα η τρικομματκή συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με τους συνεταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν και νέες περικοπές στους μισθούς, οδηγώντας τους στα 400 και 500 ευρώ και τις συντάξεις στα 360 ευρώ, σχεδιάζουν νέες μαζικές απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων στο δημόσιο, οδηγώντας των κόσμο της εργασίας στον κοινωνικό καιάδα.
     Ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας τα μέτρα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο τόσο για τους πολίτες όσο και τους εργαζόμενους. Τα 3 τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση έχει μειωθεί σε ονομαστικές τιμές τουλάχιστον κατά 30% ενώ σε πραγματικές λόγω πληθωρισμού πάνω από 50%. Αντίστοιχη μείωση έχουμε δει στις τσέπες μας και όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τις μονάδες Πρόνοιας. Τέλος ενώ οι προσλήψεις πλέον είναι ΜΗΔΕΝ οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας τα 3 τελευταία χρόνια έχουμε μειωθεί κατά 25.000 και όσοι έχουμε απομείνει δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας.
     Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας και κυβερνητικά εξαπτέρυγα δηλώνουν ότι θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τόσο τις δαπάνες για την υγεία όσο και τα ποσά που διαθέτουν για τη μισθοδοσία του προσωπικού.
     Όσοι λοιπόν καλλιεργούν αυταπάτες ότι κάποιοι θα την γλυτώσουν από τη νέα λαίλαπα που έρχεται, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους εργαζόμενους αλλά ρίχνουν νερό στο μύλο και τους σχεδιασμούς της τρικομματικής και της τρόικα.
     Η Απεργία στις 7 Ιούνη δεν πρέπει να είναι μια ακόμα απεργία χωρίς σχέδιο, οργάνωση και προοπτική. Αντίθετα πρέπει να γίνει απαρχή για ένα πανυγιειονομικό και πανεργατικό ξεσηκωμό. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Να ξεπεράσουμε εμπόδια, δυσκολίες ακόμα και τρικλοποδιές που βάζουν σε κάποια νοσοκομεία διοικήσεις σωματείων που υπηρετούν ακόμα κα σήμερα τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
     Στις 7 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια δίνουμε αγωνιστικό παρόν ενάντια στην καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας.
     Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε στην τύχη το δικό μας μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας.
     Μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή της πάλης για την προστασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων, των δομών του ΕΟΠΥΥ και των μονάδων πρόνοιας, που η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο.
     Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση και υποχρεωτική μετάταξη εργαζόμενου στο σύστημα υγείας.
     Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.