Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013


Κανένας νεκρός
στην Ήπειρο τον Μάϊο,
αρκετοί... μεθυσμένοι!

     Κανένα νεκρό δεν θρήνησε η Ήπειρος τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
     Αυτό που προβληματίζει όμως είναι ότι πολλοί οδηγεί δεν λαμβάνουν τα συνεχή μηνύματα της αστυνομίας για αποφυγής κατανάλωσης αλκοόλ και δεν κατανοούν...


...τον κίνδυνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους ελέγχους που έκανε η Τροχαία, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, εντοπίστηκαν 51 οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.
     Ένα ακόμη στοιχείο που αναδεικνύεται με έμφαση από τους ελέγχους αυτούς και σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κρίση που πλήττει τα νοικοκυριά, είναι η ραγδαία αύξηση του αριθμού ανασφάλιστων οχημάτων. Μέσα στον ίδιο μήνα λοιπόν εντοπίστηκαν 389 ανασφάλιστα αυτοκίνητα, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από ότι παλιότερες εποχές. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι τον Μάιο δεν σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο δυστύχημα στην Περιφέρεια της Ηπείρου.
     Αναλυτικά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου:
     Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 11 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2012). Ειδικότερα, σημειώθηκαν κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 1 το 2012), 5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2012) και 6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2012)
     Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 17 παθόντες (έναντι 10 το 2012). Ειδικότερα καταγράφηκαν κανένας νεκρός (έναντι 1 το 2012), 5 σοβαρά τραυματίες (έναντι 4 το 2012) και 12 ελαφρά τραυματίες (έναντι 5 το 2012)
     Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η κίνηση σε αντίθετο ρεύμα, η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση χωρίς προσοχή.

    Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
     Κατά την διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2013 βεβαιώθηκαν (3.469) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμα του.

    Βεβαιώθηκαν:
• 633 για υπερβολική ταχύτητα.
• 51 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
• 129 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
• 83 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
• 24 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
• 9 για παραβίαση προτεραιότητας.
• 40 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
• 27 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
• 58 για αντικανονικό προσπέρασμα.
• 17 για αντικανονικούς ελιγμούς.
     Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (389) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.