Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013


Toν Ιούλιο οι συμφωνίες
για Ιόνια Οδό και Ε65

     Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες χρηματοδότησης της Ιόνιας Οδού και του άξονα Κεντρικής Ελλάδας μεταξύ παραχωρησιούχων και τραπεζών υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.
     Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Περιστέρης εκτίμησε ότι περί τα τέλη...


...Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στους τέσσερις βαλτωμένους οδικούς άξονες που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης.
     Προϋπόθεση για την πλήρη επανέναρξη των έργων είναι η έγκριση των νέων συμβάσεων παραχώρησης από τη Βουλή.
     Όπως είπε ο κ. Περιστέρης, ήδη έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι βασικοί άξονες των αλλαγώνστις συμβάσεις παραχώρησης και στη συμμετοχή του Δημοσίου.
     Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει με 33% στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει τον άξονα Κεντρικής Ελλάδας, με αντίστοιχο ποσοστό στην κοινοπραξία της Ιονίας Οδού και με 17% στην κοινοπραξία Ολυμπία Οδός.
     Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου από τα τρία έργα με συμβάσεις παραχώρησης προσεγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ανεκτέλεστο ανέρχεται σε 3,15 δισ. ευρώ.
     Όπως είπε ο κ. Περιστέρης, στον τομέα της ενέργειας ο όμιλος προχώρησε πέρυσι στην έναρξη λειτουργίας νέων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 188 MW. Τα 138 MW λειτουργούν πλέον στις ΗΠΑ, 18 MW στην Πολωνία, 30 ΜW στη Βουλγαρία και μόλις 2 MW στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.