Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

H αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. στην Ήπειρο

- Στόχος να μπει ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση

     Θετική κατάληξη έχει η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α.. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Περιβάλλοντος αξιολόγησε θετικά την πρόταση για ένταξη του ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α. και ήδη απέστειλε στην Περιφέρεια προς υπογραφή το προβλεπόμενο Σύμφωνο αποδοχής των όρων ένταξης.
     Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.993.850 ευρώ. Η...
...προτεινόμενη πράξη αφορά την αποκατάσταση 38 ανενεργών ΧΑΔΑ, που βρίσκονται στους δήμους: Σουλίου (δύο), Ηγουμενίτσας (τέσσερις), Φιλιατών (μία), Πρέβεζας (δύο), Ζηρού (τρεις), Πάργας (μία), Πωγωνίου (έξι), Κόνιτσας (πέντε), Μετσόβου (δύο), Ζαγορίου (δύο), Β. Τζουμέρκων (μία), Ζίτσας (μία), Γ. Καραϊσκάκη (μία), Ν. Σκουφά (μία), Κ. Τζουμέρκων (δύο), Αρταίων (τέσσερις).
     Η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Τατιάνα Καλογιάννη, δήλωσε σχετικά τα εξής:
     «Η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί προγραμματική δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία μας για την παύση λειτουργίας και αποκατάστασης των ανεξέλεγκτων χώρων, σε στενή συνεργασία με τους δήμους της Ηπείρου. Η αποκατάστασή τους όμως είναι επιτακτική και από τις καταδικαστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και την επικείμενη επιβολή προστίμων. Οι προσπάθειες που ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν με στόχο του χρόνου τέτοια εποχή να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και να μπει ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση».
     Η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του τρέχοντος Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.