Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

70 εκ. ευρώ επιπλέον από το ΕΣΠΑ

- Εξασφάλισε η Περιφέρεια Ηπείρου

     Επιπλέον κονδύλια ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ για το Π.Ε.Π. Ηπείρου η Περιφερειακή Αρχή, ύστερα από μεθοδική και οργανωμένη προσπάθεια που κατέβαλλε τους τελευταίους μήνες.
     Τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν σε έργα και δράσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους φορείς...
...της Ηπείρου.
     Η σχετική απόφαση υπερδέσμευσης εκδόθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ύστερα από αλλεπάλληλα αιτήματα της Περιφέρειας και την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης. Η Διοίκηση της Περιφέρειας, για τη διεκδίκηση της υπερδέσμευσης, προέταξε την ταχύτατη προεργασία που είχε κάνει με όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, εφαρμόζοντας μάλιστα μεθοδολογία, που στη συνέχεια πρότεινε το Υπουργείο προς τις άλλες Περιφέρειες (ήτοι επιλογή κρίσιμων πληροφοριών κατάταξης έργων, δικαιούχοι - καταγραφή προτάσεων, κατάταξη προτάσεων & καταγραφή έργων «ορόσημων»).
     Το πρώτο αίτημα, για υπερδέσμευση 76,5 εκατομμυρίων ευρώ, προς το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, υποβλήθηκε στις 10 Αυγούστου 2011 με έγγραφο της Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιας για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών Τατιάνας Καλογιάννη, η οποία καταληκτικά υπογράμμιζε: «Λόγω του γεγονότος ότι η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου ανταποκρίθηκε άμεσα και ευνοϊκά στις οδηγίες σας, σας παρακαλούμε όπως κι εσείς με τη σειρά σας, αντιμετωπίσετε άμεσα και ευνοϊκά το αίτημά μας, με μοναδική και κοινή στόχευση να μη χαθεί χρόνος και κονδύλια».
     Την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, που εξήρε τη συμβολή της Αντιπεριφερειάρχη, τις άοκνες προσπάθειες της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, των λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και τη συνδρομή των φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Περιφέρειας για την κατάθεση προτάσεων.
     «Η συνεργασία, η μεθοδικότητα και η διεκδικητική μας τακτική έφερε καρπούς. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούμε και στη συνέχεια προκειμένου να αξιοποιήσουμε κατά το καλύτερο δυνατό για την ισόρροπη ανάπτυξη και τη διάχυσή τους στις τέσσερις Π.Ε. τα κονδύλια της υπερδέσμευσης», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
     Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπερδέσμευση είναι ανεξάρτητη των πόρων που διεκδικούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου στην επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.
     Τέλος η Ήπειρος είναι μια από τις τρεις περιφέρειες, που μέχρι τώρα, προβλέπεται να περιληφθούν και στα νέα κοινοτικά προγράμματα της περιόδου 2014-2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.