Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κύκλος επαφών για την λειτουργία του ΠΕΔ

- Επίσκεψη του Γ. Παπαλέξη στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου
- Διαμαρτυρία για την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών
     Εγκαινιάζοντας κύκλο επαφών με τους Δημάρχους και με τους θεσμικούς φορείς της Ηπείρου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων Ιωάννης Παπαλέξης πραγματοποίησε την επίσκεψη στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στα γραφεία του Παραρτήματος της ΠΕΔ στη Θεσπρωτία.
     Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ μαζί με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας...
...Γεώργιο Κάτσινο συζήτησαν με τους εργαζόμενους θέματα του νέου θεσμού των ΠΕΔ, τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και τις δυνατότητες υποστήριξης των Δήμων στο νέο περιβάλλον που δημιούργησε ο «Καλλικράτης».

Για την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών
     Στη συνέχεια ο κ. Παπαλέξης επισκέφτηκε το Δήμο Σουλίου όπου στη συνάντηση που είχε με την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση, συζήτησαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών που εδρεύουν στο Δήμο Σουλίου, για το οποίο υπάρχει και σχετικό ψήφισμα - διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου.
     Το θέμα αυτό τέθηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ, την 01.02.2012, όπου ελήφθη και ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τοπικών υποκαταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών σε Δήμους της Ηπείρου.
     Η απόφαση έχει ως εξής:
     1. Να σταλεί έγγραφο προς όλους τους αρμόδιους φορείς, στο οποίο να τονίζεται ότι για κάθε κατάργηση η συγχώνευση τοπικών γραφείων δημόσιας υπηρεσίας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του Δήμου στα όρια του οποίου λειτουργεί η υπηρεσία διότι γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες της περιοχής και των δημοτών τους.
     2. Η οριζόντια κατάργηση τοπικών γραφείων Δημοσίων Υπηρεσιών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα του κάθε Δήμου ( γεωγραφικό ανάγλυφο, μορφωτικό επίπεδο πολιτών, χιλιομετρικές αποστάσεις, κ.λ.π. ) θα οδηγήσει την περιφέρεια σε συρρίκνωση και εγκατάλειψη.
     3. Θεωρούμε επίσης ότι η κατάργηση των τοπικών γραφείων - υποκαταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών, που εξυπηρετούν τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς των απομακρυσμένων περιοχών της πατρίδας μας δεν συνάδει με τις αρχές και το πνεύμα του προγράμματος « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για την αποκέντρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.