Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Απολογισμός έργου και σφοδρή επίθεση στη ΝΔ

- Θα δώσω αγώνα από όποια θέση κι αν βρίσκομαι, είπε ο Γ. Παπανδρέου

     Απολογισμό έργου και σφοδρή κριτική στη ΝΔ έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
     «Οι αποφάσεις που θα λάβει η Βουλή τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες» είπε, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες και προσβολή της Ελλάδας την πρόταση για πατρωνία από επιτρόπους.
     Ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, ενώ ολοκληρώντας την ομιλία του είπε: «Θα είμαι κοντά σας στον αγώνα από όποια θέση και αν βρίσκομαι».
     «Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την Ελλάδα ανά την υφήλιο»...
...πρόσθεσε και τόνισε ότι αυτό έκανε στην Κόστα Ρίκα, το Ισραήλ και τις Βρυξέλλες. «Χρειάζεται να δώσουμε την αίσθηση της αυτοπεποίθησης στον ελληνικό λαό. Πρέπει να τον πείσουμε για την αναγκαία θυσία, κάνοντάς τον συνδημιουργό της αυριανής Ελλάδας» τόνισε. «Ποτέ δε μίλησα για διεφθαρμένο λαό. Οι έννοιες αυτές για μένα είναι ξένες για μένα» είπε.
     Με σκληρή γλώσσα μίλησε για τη ΝΔ, κατηγορώντας την για εμπαιγμό του ελληνικού λαού. «Οι της ΝΔ θα πρέπει να μας ευγνωμονούν γιατί σώζοντας τη χώρα έτυχε να σωθούν και αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό» είπε. Τόνισε, ακόμη, ότι η ΝΔ πέτυχε τον διασυρμό της χώρας και την εγκατέλειψε σε πορεία χρεοκοπίας. Η ενότητά μας είναι αδήρητη ανάγκη, τόνισε αναφερόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
     «Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι ενωμένο και συντεταγμένο. Είναι το δικό μας καθήκον. Είμαστε ο πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα» ανέφερε.

Για τις τράπεζες
     Τη θέση του για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές και δικαίωμα ψήφου του Δημοσίου και όχι μέσω προνομιούχων ή άλλων τρόπων, όπως πιέζει η τρόικα για να εξασφαλίσει τη μη κρατικοποίηση των τραπεζών, επανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
     Με την θέση αυτή όχι μόνο δεν διαφωνεί ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ξεκαθάρισε παίρνοντας το λόγο στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά το θεωρεί και δίκαιη απαίτηση του ελληνικού λαού που θα αναλάβει το βάρος. Ωστόσο, τόνισε με νόημα ότι αυτό αποτελεί θέμα σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Επίσπευση
     Από την άλλη, την επίσπευση των διαδικασιών για την αλλαγή ηγεσίας, αλλά και αυτοκριτική από τα κορυφαία στελέχη ζήτησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παίρνοντας το λόγο κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σκληρή απάντηση
     Σκληρή είναι η απάντηση της ΝΔ στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του κινήματος «ψέλλισε το κύκνειο άσμα του».
     «Ο κ. Παπανδρέου βρήκε το θράσος να απευθύνεται στους πολίτες που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του οδήγησαν στη φτώχεια, την ανέχεια, την κατάθλιψη» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
     «Ο κ.Παπανδρέου, ψελλίζοντας, σήμερα το κύκνειο άσμα του, έφτασε στο σημείο να περηφανεύεται για όσα διέπραξε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του σε βάρος της πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας μας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
     Για «προσβολή και του πλέον καλόπιστου ακροατή» κατηγορεί ο ΛΑΟΣ τον Γ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.