Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

«Δεν παίζουμε με τη φωτιά»

- Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής

     «Δεν παίζουμε με την φωτιά όταν διαχειριζόμαστε την μοίρα ενός λαού» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής.
     Με την παραδοχή ότι «ναι, ζούμε ένα δράμα», αλλά και το σαφές μήνυμα ότι «αυτό που μπορεί να ζήσουμε και προσπαθούμε να αποφύγουμε δεν περιγράφεται», ο κ. Βενιζέλος «ξέσπασε» στη Βουλή εναντίον του «λαϊκισμού» και της «δημαγωγίας», όπως είπε.
     Η έντονη αντίδρασή του προκλήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης...
...επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά «με τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων λιτότητας και την ταυτόχρονη αύξηση των αμοιβών και των προμηθειών των τραπεζικών ιδρυμάτων», κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για «φυσικό αυτουργό της τραγωδίας που ζει η χώρα», ζήτησε να γίνουν εκλογές μέχρι τις 20 Μαρτίου, εκτίμησε ότι η «μεγαλύτερη τραγωδία είναι να πάρουμε τα λεφτά» και ζήτησε να γίνει διαπραγμάτευση στη βάση που οι εταίροι θεωρούν αναγκαίο να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ.
     Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος, αφού χαρακτήρισε «εξαιρετικά ριψοκίνδυνη και αλόγιστη την πολιτική ότι οι εταίροι θα κάνουν το παν για να μας κρατήσουν στο ευρώ και άρα μπορούμε να τους εκβιάζουμε», ρώτησε τον κ. Τσίπρα γιατί δεν τολμάει να πει στο λαό ολοκληρωμένη πρόταση «αν αποτύχει η δική του διαπραγμάτευση 20 Μαρτίου, που λήγει το ομόλογο, πού θα οδηγηθεί η χώρα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.