Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σβήνουν τα καλοριφέρ oι Αρτινοί

- Εν μέσω χειμώνα αγοράζουν με το σταγονόμετρο πετρέλαιο θέρμανσης

     Κλείνουν τα καλοριφέρ και στρέφονται σε εναλλακτικά καύσιμα για τη θέρμανση των σπιτιών όλο και περισσότεροι Αρτινοί.
     Ο υπερδιπλασιασμός του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης μείωσε δραματικά την κατανάλωση ακόμη και στην περιοχή μας όπου το κρύο παραμένει…τσουχτερό.
     Ραγδαία μείωση της κατανάλωσης έχει σημειωθεί και στις επαγγελματικές στέγες...
...όπου οι περισσότεροι είτε προχωρούν σε μείωση των ωρών καύσης του καλοριφέρ είτε καταργούν εντελώς τη θέρμανση σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα.
     Όπως συμβαίνει τώρα με το πετρέλαιο θέρμανσης, οι πωλήσεις του οποίου εμφανίζουν σημαντική πτώση ακόμη και σε ορεινές περιοχές όπως η δική μας, οι πολίτες θα βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους -προφανώς όχι ιδιαίτερα βολικούς-, για να αποφεύγουν κάθε νέα «παγίδα» υφαπαργής των λιγοστών χρημάτων, που έχουν απομείνει στα ελληνικά νοικοκυριά. Άλλωστε, πενία τέχνας κατεργάζεται...
     Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος η μείωση κατανάλωσης είναι κάθετη. Στην περιφέρεια αγγίζει ακόμη και το 50% και στα αστικά κέντρα το 25%. Φαίνεται ότι πλέον σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες βολεύονται με καυσόξυλα.
     Τα τζάκια από διακοσμητικά στοιχεία στα σπίτια εν μέσω βαρυχειμωνιάς αποτελούν πλέον σε πολλές περιπτώσεις κύρια πηγή θέρμανσης. Η ζήτηση δε, για την κατασκευή ενεργειακών τζακιών έχει αυξηθεί ενώ ήδη ξεκίνησαν σε πολυκατοικίες οι αντικαταστάσεις των καυστήρων πετρελαίου από καυστήρες πέλετς, αφού όπως διαπιστώθηκε σε πολλές περιπτώσεις το φυσικό αέριο δεν κατάφερε να ρίξει το κόστος θέρμανσης.
     Από την άλλη είναι πια πάρα πολλές οι πολυκατοικίες στην πόλη στις οποίες υπάρχουν ένοικοι που δεν έχουν να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να επωμιστούν το κόστος κι αυτών που δεν πληρώνουν.
     Λαμβάνουν λοιπόν αποφάσεις του τύπου ότι ο λέβητας δεν ξανανάβει, και ο καθένας μόνος του ας μεριμνήσει για να λύσει το πρόβλημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.