Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα

- Σήμερα 17 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, με συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς

     Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα και την εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας θα πραγματοποιήσει στην Άρτα το ΠΑΜΕ, σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, με συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς.
     Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει η...
...Γραμματεία Άρτας του ΠΑΜΕ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
     «Εργαζόμενοι-ες, άνεργο ι-ες, νέοι-ες,
     Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), με τις «ευλογίες» της F.E, του ντόπιου κεφαλαίου και την ολόπλευρη στήριξη των αστικών MMΕ, φέρνει νέα μέτρα, εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια, εντείνει την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλεί και εκβιάζει.
     Οι βιομήχανοι ζητούν και άλλα μέτρα. Απαιτούν νέες παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις με δραστική μείωση των μισθών κι επιδομάτων, ζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση (προτείνουν για αρχή -10%), νέες φορολογικές ελαφρύνσεις.
     Η επίθεση δεν καίει το σπίτι του διπλανού μας. Η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνουν. Η μαζική απλήρωτη εργασία και η επίθεση σε όλους τους κλάδους, αυξάνεται.
     Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Η λύση δεν είναι η υποταγή, ούτε να σιχτιρίζουμε από απόσταση για το κακό το ριζικό μας. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500ευρω, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις.
     - Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας που τα θέλουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
     - Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων.
     - Να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού - Ασφαλιστικού συστήματος.
     Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός πιστός στο θεό της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, είναι έτοιμος να συμβάλλει στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, δίνει γη και ύδωρ στην εργοδοσία, λέει μεγάλα λόγια και στην πράξη σε δεκάδες τόπους δουλειάς βάζει πλάτη στην εργοδοσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.