Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πρόσκληση για σύσκεψη

- Χρειάζεται «διαρκής» διαβούλευση, διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου

     Νέες προσκλήσεις, αυτήν τη φορά για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό την προεδρία του οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, πρόκειται να στείλει -σύμφωνα με πληροφορίες- εντός των προσεχών ημερών ο Λουκάς Παπαδήμος.
     Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η διαβούλευση με τους Γ. Παπανδρέου, Αν. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη πρέπει να είναι «διαρκής» τα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς μέσα στις...
...10 ημέρες η πολυεπίπεδη μάχη της κυβέρνησης θα κρίνει την επιτυχία κορυφαίων «στοιχημάτων».
     Ταυτόχρονα όμως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι τρεις αρχηγοί να βρεθούν ξανά στο ίδιο τραπέζι -στη μεγάλη αίθουσα των συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου- και να δεσμευθούν ενώπιον του πρωθυπουργού για την έμπρακτη στήριξη των αναγκαίων αποφάσεων. Ο πρωθυπουργός αισιοδοξεί για την πορεία των εξαιρετικά δύσκολων εθνικών στόχων - και το εκφράζει άλλωστε στη συνέντευξή του στο CNBC.
     Ωστόσο, θεωρεί ότι αν τα τρία κόμματα δεν λάβουν ξεκάθαρη θέση σ' αυτό το σημείο-κλειδί των διαπραγματεύσεων, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εφαρμογή των συμφωνηθέντων και θα «ακυρωθεί» -έστω και προσωρινά- η προσπάθεια για τη διαμόρφωση του νέου αξιόπιστου οικονομικού προγράμματος.
     Η κατά πληροφορίες σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν έχει ακόμη προσδιορισμένη ημέρα και ώρα, αλλά αντιμετωπίζεται ως κρίσιμο βήμα μετά τις κατ' ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις που έκανε πρόσφατα ο πρωθυπουργός με τους προέδρους των τριών κομμάτων.
     Το Μέγαρο Μαξίμου σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει τις κλήσεις προς τους υπουργούς για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και του σχεδιασμού, αποδεικνύοντας «προσήλωση» σε δράσεις που αφορούν την πορεία του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Κρας τεστ
      Ενα δε από τα σημαντικά κρας-τεστ του Γενάρη (και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής) είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (αύριο) και άλλων νομοθετημάτων, που θα αποδείξουν στην τρόικα την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει το πλάνο των διαρθρωτικών αλλαγών και φυσικά της δημοσιονομικής προσαρμογής.
     Ο κ. Παπαδήμος επιλέγει ακόμη τη δημοσιοποίηση του «κορμού» των κυβερνητικών πρωτοβουλιών - όπως έκανε ήδη με τη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
     «Η δραχμή δεν αποτελεί επιλογή. Η χώρα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αποφεύγοντας την πτώχευση εν όψει των λήξεων ομολόγων τον προσεχή Μάρτιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας επίσης ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές και ότι σύντομα αυτές θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.