Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Πολικό ψύχος

- Έως και -6οC σήμερα στον Νομό Άρτας
- Συνιστάται προσοχή στον παγετό

     Πολικές θα είναι οι θερμοκρασίες που επικρατούν από χθες στην περιοχή του Νομού Άρτας με το θερμόμετρο να πέφτει αρκετά κάτω από 0οC.
     Ήδη από χθες ο παγετός είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού ενώ από σήμερα το κρύο θα γίνει ακόμη πιο τσουχτερό οπότε πολίτες και αρχές πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους.
     Ειδικότερα, η σημερινή μέρα ξεκίνησε με -3 βαθμούς το πρωί, θερμοκρασία που το σώμα θα αισθάνεται ως -7 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι ο υδράργυρος μόλις...
...που θα σκαρφαλώσει στους 6 βαθμούς κελσίου, ενώ από το βράδυ και έπειτα, το θερμόμετρο πέφτει και πάλι αρκετές μονάδες κάτω από το μηδέν, φθάνοντας ακόμη και τους -6οC.
     Το ίδιο σκηνικό παγετού θα επικρατεί και αύριο ενώ η θερμοκρασία βελτιώνεται ελάχιστα από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι όπου μέχρι στιγμής αναμένεται θερμοκρασία 10 βαθμών κελσίου με βροχή.
     Στις ορεινές δε περιοχές του νομού η θερμοκρασία πιθανώς να πέσει και κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου.
     Με βάση τα καιρικά φαινόμενα οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά όσοι κινούνται στο ορεινό δίκτυο λόγω του πάγου ενώ αναμένεται ιδιαίτερη κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποφυγή οποιονδήποτε προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.