Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Απεργιακό ποδαρικό στην υγεία

- Χωρίς γιατρούς μέχρι και την Πέμπτη λόγω ΕΟΠΥΥ

     Με σημαντικά προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία και στο χώρο της υγείας γενικότερα ξεκίνησε το 2012 τα οποία και αναμένεται να βρίσκονται στο επίκεντρο τουλάχιστον τους πρώτους μήνες του νέου έτους.
     Από την 1η Ιανουαρίου του 2012 -υποτίθεται- ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή ο ΕΟΠΥΥ χωρίς γιατρούς όμως δεδομένου ότι από χθες ιδιώτες και γιατροί του...
...ΙΚΑ βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.
     Ειδικότερα, οι γιατροί του ΙΚΑ θα βρίσκονται σε εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου ενώ δεν αποκλείεται η συνέχισή τους και από την επόμενη εβδομάδα.
      Στον ίδιο ρυθμό βρίσκονται και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί με κοινό αίτημα την επέκταση της συνταγογράφησης για τον ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς, συμβεβλημένους ή μη, καθώς και η αξιοπρεπής αύξηση της αμοιβής των γιατρών από το νέο Οργανισμό.
     Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει ελλειμματικό κατά 800 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό, στον οποίο προστίθενται τα υπέρογκα χρέη τα οποία διατηρούν οι κλάδοι Υγείας των τεσσάρων ενοποιηθέντων ταμείων προς τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, χρέη τα οποία ξεπερνούν ήδη το 1,2 δισ. ευρώ! Όλα αυτά δείχνουν την επισφαλή λειτουργία του νέου οργανισμού που έχει θέσει σε συναγερμό τόσο τις ιατρικές υπηρεσίες όσο και τους ασφαλισμένους.
     Επίσης, όπως τονίζουν, μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσαφηνιστεί βασικές παράμετροι της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα ούτε οι γιατροί, συμβεβλημένοι και μη, να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αλλά ούτε και ασφαλισμένοι να γνωρίζουν τις νέες διατάξεις που αφορούν παροχές υγείας των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.