Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Διήμερο λουκέτο στα φαρμακεία

- Χωρίς πίστωση φαρμάκων από την αρχή του έτους για όλα τα ταμεία
     Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν με την αρχή του νέου έτους και οι φαρμακοποιοί στην Άρτα αποφασίζοντας παράλληλα τη διακοπή της πίστωσης φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των χρηματικών ποσών που τους οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία πριν την ενοποίησή τους υπό τη στέγη του ΕΟΠΥΥ.
     Όσοι χρειαστούν φάρμακα θα πρέπει και σήμερα, όπως και...
...χτες, να αναζητήσουν φαρμακεία ασφαλείας, αλλά και να πληρώσουν από την τσέπη τους.
     Ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης δεσμεύτηκε χτες μιλώντας στη ΝΕΤ ότι έως τις 5 Ιανουαρίου θα έχουν αποπληρωθεί οι οφειλές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ προς τους φαρμακοποιούς, τονίζοντας ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τον κλάδο, που ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, θα αποπληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Οπως εξήγησε, στόχος είναι με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, του νέου φορέα υγείας, οι οφειλές να μην υπερβαίνουν τις 40 μέρες.
     Σκοπιμότητες πίσω από την απεργία των φαρμακοποιών, ώστε να μη λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ και να μην υπάρχει έλεγχος στις δαπάνες, κατήγγειλε χτες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
     Παράλληλα, δήλωσε οργισμένος με την απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσουν να δίνουν φάρμακα με πίστωση και τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν μπορεί να τα θέλουν όλα δικά τους, διερωτώμενος αν θέλουν να καταργήσουν τον ΕΟΠΥΥ.
     Σήμερα, ο κ. Κουτρουμάνης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντο, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.
     Παρά τις δεσμεύσεις, πάντως, των κ.κ. Τιμοσίδη και Κουτρουμάνη, φαίνεται πως για τους φαρμακοποιούς είναι κρίσιμο να δοθεί το «πράσινο φως» και από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να αποπληρωθούν με ρύθμιση τα χρέη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.