Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Περιμένοντας τη δεύτερη δόση

- Παράταση μέχρι 20 Ιανουαρίου για τη διόρθωση λαθών στο τέλος ακινήτων

     Γιορτές στη σκιά των τελών και των υπέρογκων λογαριασμών έκαναν οι περισσότεροι Αρτινοί πολίτες.
     Έτσι μετά τις ευχές για καλή χρονιά και υγεία, βρέθηκαν πάλι με τα χαράτσια του 2011 στο χέρι προσπαθώντας να βρουν μία άκρη μεταξύ ΔΕΗ, Εφορίας και Δήμων.
     Πολλά νοικοκυριά στην πόλη μας έχουν λάβει ήδη και τους...
...λογαριασμούς που περιέχουν τη δεύτερη δόση του τέλους ακινήτων διαπιστώνοντας οι περισσότεροι ότι συνεχίζουν να υπάρχουν λάθη που αφορούν είτε κοινωνικά κριτήρια είτε στοιχεία των ακινήτων που αφορούν το Δήμο.
     Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι οι πολίτες να γνωρίζουν ότι οι διορθώσεις για το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ μπορούν να γίνουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε έχουν περιθώριο να προσέλθουν στους αρμόδιους Δήμους όσοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
     Ωστόσο ακόμη και στην περίπτωση που εντοπιστούν λάθη στην επιφάνεια και την παλαιότητα του ακινήτου οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν το τέλος που υπολογίστηκε για φέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων.
     Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012. Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.

Καλή χρονιά με αυξήσεις
     Στο 9,2% διαμορφώνεται η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου 2012, όπως αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Παράλληλα, εξετάζεται η μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ, ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
     Με βάση αυτό η ΔΕΗ θα καταρτίσει τα επιμέρους τιμολόγια που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές, ανάλογα με τη χρήση (οικιακό, επαγγελματικό τιμολόγιο κ.λπ.) και το ύψος της κατανάλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.