Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας

- Μέρα με τη μέρα, ξετυλίγεται όλο και περισσότερο το κουβάρι πιέσεων και εκβιασμών που δέχεται η χώρα μας

     Το ελληνικό ζήτημα τέθηκε χθες επί τάπητος στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, παρότι δεν ήταν στην ατζέντα των βασικών ζητημάτων που τέθηκαν επί τάπητος.
     Πάντως την ώρα που η χώρα μας δίνει τις κρισιμότερες μάχες, στο μέτωπο της οικονομίας, είναι διάχυτη η εντύπωση ότι δεν στηρίζεται επαρκώς. Το αντίθετο μάλλον… Τις τελευταίες ημέρες, η Ελλάδα «βάλλεται» πανταχόθεν από διάφορους κύκλους.
      Από την μία, η σκληρότητα που επιδεικνύεται από τους...
...επικεφαλείς της τρόικας και κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και από την άλλη, το γερμανικό έγγραφο της «ντροπής» για τον ορισμό ειδικού επιτρόπου που θα επιβλέπει τον προϋπολογισμό και τα δημοσιονομικά της Ελλάδος, αποδεικνύουν ένα πράγμα. Ότι παίζονται διάφορα «βρώμικα» παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας.
     Στην πρώτη περίπτωση, δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν…. Ή το ΔΝΤ κατάλαβε αργά, ότι οι συνταγές και το φάρμακο που δίνει στην Ελλάδα εδώ και καιρό είναι λανθασμένες, γεγονός που έχει οδηγήσει ίσως και σε έναν «πόλεμο» εντός του Οργανισμού για τον καταλογισμό ευθυνών, ή πράγματι οι άνθρωποι απλά συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν την «ελληνική» πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να εμμένουν σε συνταγές που βαθαίνουν την ύφεση.
      Στην δεύτερη περίπτωση, προφανώς προτάσεις για «επιτροπεία» και όλα τα σχετικά, τα λένε όσοι αγνοούν διδάγματα της ιστορίας.
     Μπορεί, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το σχετικό γερμανικό έγγραφο, διχάζοντας ακόμα και τους ίδιους τους Γερμανούς, να επιχειρήθηκε τόσο από την γερμανική, όσο και από την ευρωπαϊκή πλευρά να πέσουν οι τόνοι και να μετριαστούν οι αντιδράσεις, ωστόσο ο προβληματισμός από τέτοιες ακραίες και εξευτελιστικές για την χώρα μας προτάσεις παραμένει μεγάλος.
     Όπως και να χει, ένα είναι σίγουρο. Μέρα με τη μέρα, ξετυλίγεται πλήρως το κουβάρι των πιέσεων και των εκβιασμών, που δέχεται με ασφυκτικό τρόπο η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.