Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Λεπτοί χειρισμοί Σαμαρά

- Ενόψει τρόϊκας και PSI

     Ισορροπία μεταξύ της αντιπολιτευτικής τάσης των βουλευτών της ενόψει και των εκλογών και της αδήριτης ανάγκης για στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, μπροστά στην τελική ευθεία για το PSI+ και τη νέα δανειακή σύμβαση, αναζητεί η Νέα Δημοκρατία.
     Μετά 24ωρα διαξιφισμών και εντάσεων στη Βουλή, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έδωσε «γραμμή» πλήρους στήριξης του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, κάτι που επικαλέστηκε άλλωστε και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να αποκρούσει την κριτική του Γ. Παπανδρέου, ενώ εμφανίζεται διατεθειμένος να στηρίξει και όσα μέτρα είναι απαραίτητα...
...προκειμένου να μη διακυβευθεί η νέα συμφωνία με την τρόικα.
     Τούτο, πάντως, δεν σημαίνει ότι η Ν.Δ. θα προσχωρήσει πλήρως στις κυβερνητικές θέσεις, ιδιαιτέρως εις ό,τι αφορά τα μισθολογικά.
     Με φόντο τα αισιόδοξα σενάρια για κλείσιμο του PSI εντός των επόμενων ημερών, αλλά και τις πιέσεις που ασκούνται από διάφορες πλευρές για παράταση του κυβερνητικού βίου, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να εμφανίσει ως «αλώβητη» την κόκκινη γραμμή που έχει θέσει για εκλογές πριν από το Πάσχα.
     Στη νέα πολιτική περίοδο που έχει εισέλθει, υπό τον κ. Σαμαρά, η Ν.Δ., ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει να αντιμετωπίσει πέραν των οχλήσεων της λαϊκής δεξιάς και τις ενστάσεις των βουλευτών του. Εν μέσω αυτών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση (26 Ιανουαρίου) και με τον πρωθυπουργό κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.
     Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά, σε μία περίοδο που η Ελλάδα μοιάζει απολύτως προσκολλημένη εξαιτίας και των οικονομικών στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, πέραν του ότι αποτελεί προσπάθεια αναζωπύρωσης των σχέσεων με τη Μόσχα, συνιστά και συνέχεια των προσπαθειών του Κ. Καραμανλή για τη δημιουργία προνομιακής σχέσης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.