Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Στις κάλπες το ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου

- Διαφωνίες στελεχών για τον χρόνο εκλογής του νέου προέδρου
     Στις 18 Μαρτίου προγραμμάτισε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές του νέου του προέδρου, αλλά ακόμη και τα στελέχη που συμφώνησαν σε αυτήν την ημερομηνία, επιφυλάσσονται για το αν θα επαληθευθεί μέσα στην αβεβαιότητα των διεθνών εξελίξεων και των υποχρεώσεων της χώρας μας έναντι των εταίρων της.
     Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα που προέκυψε από τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου προβλέπει τη διεξαγωγή προγραμματικής...
...συνδιάσκεψης στις 2-4 Μαρτίου, μία εβδομάδα αργότερα τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, μέσω του οποίου θα προκύψουν οι υποψηφιότητες, και την Κυριακή 18 Μαρτίου την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση. Διαδικασία πιστή στο καταστατικό, όπως υπογράμμισε ο Πάνος Μπεγλίτης.
     Σε ό, τι αφορά δε το ενδεχόμενο ο τέως πρωθυπουργός να είναι και πάλι υποψήφιος, ο κ. Μπεγλίτης θέλησε να κλείσει οριστικώς το θέμα.
     «Ο κ. Παπανδρέου έχει δηλώσει με απόλυτη ευκρίνεια στο Πολιτικό Συμβούλιο ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και υποψήφιος πρωθυπουργός», είπε ο εκπρόσωπος της Ιπποκράτους.
     Όλα τούτα, ωστόσο, μόνο βέβαιο δεν είναι ότι θα εξελιχθούν όπως προγραμματίστηκαν. Όχι μόνο γιατί η Νέα Δημοκρατία εμμένει οι εθνικές εκλογές να γίνουν πριν από το Πάσχα (8 Απριλίου), ενδεχόμενο που θα υποχρέωνε το ΠΑΣΟΚ να επισπεύσει τις δικές του διαδικασίες, αλλά και γιατί είναι πιθανό να επαληθευθεί η εντελώς αντίθετη πρόβλεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, που θέλει την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου να μην έχει ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη Μαρτίου.
     Ας σημειωθεί, τέλος, ότι μέσα στη σύγχυση και τις ενδοκομματικές αντεγκλήσεις, τις οποίες όλοι προδικάζουν ότι θα ενταθούν, θα λειτουργήσουν και δύο επιτροπές τις οποίες αποφάσισε ως αναγκαίες το Πολιτικό Συμβούλιο. Μία για τον απολογισμό των δύο χρόνων κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ (προτάθηκαν οι Π. Οικονόμου, Δ. Ρέππας και Γ. Κουτρουμάνης) και μία για την εισήγηση του προγραμματικού πλαισίου (Π. Κουκουλόπουλος, Άννα Διαμαντοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου).
     Αμφότερες, μάλιστα, πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους σε 10 μέρες, γεγονός που προκαλεί απορίες και για το πού θα βρουν τον χρόνο τα μέλη τους, καθώς όλα «τυγχάνουν» και υπουργικά στελέχη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.