Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ανεβάζει ρυθμούς η κυβέρνηση

- Στόχος να κλείσουν οι εκκρεμότητες που δεν έχουν μέχρι τώρα διευθετηθεί

     Αλλεπάλληλες συσκέψεις με μέλη της κυβέρνησης είχε χθες και θα συνεχίσει να έχει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου για την έναρξη των διαπραγματεύσεων επί του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος της χώρας.
     Στόχος των συναντήσεων είναι να κλείσουν οι εκκρεμότητες -που θα συμπεριληφθούν σε ένα...
...πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης- και να υπάρξει προετοιμασία για τις επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών.
     Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες μεταξύ άλλων με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
     Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο κ. Παπαδήμος έχει προγραμματίσει διαδοχικές συναντήσεις με τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΕ, τη Συνομοσπονδία των Εμπόρων, την ΓΣΒΕΕ και ΣΕΛΠΕ.
     Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κουτρουμάνης, μετά την συνάντησή του με τον κ. Παπαδήμο, η κυβέρνηση δεν θέτει κόκκινες γραμμές αλλά «το καλύτερο για όλους είναι να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό ζήτημα», ενώ για την απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού τόνισε ότι αυτό το θέμα δεν απασχολεί άμεσα την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα ζητήματα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και τη μείωση του ΦΠΑ.
     Ο κ. Κουτρουμάνης αναφορικά με τις μειώσεις στις επικουρικές συναντάξεις εμφανίστηκε να επιμένει στη ρύθμιση τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και στην πρότασή του για περιορισμό ως λύση του προβλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ίδιος πρότεινε μία διευθέτηση και πώς δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα είναι κλιμακωτό.
     Οσο για τις διαφωνίες της ΝΔ επεσήμανε ότι έχει δώσει όσα στοιχεία ζητήθηκαν και περιμένει προτάσεις.

Αποκλείεται ο ανασχηματισμός σε αυτή τη φάση
     Εν τω μεταξύ, απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σε αυτή τη φάση ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, ενώ προσδιόρισε το χρόνο των εκλογών περί τον Απρίλιο, σημειώνοντας πως θα ήταν «επικίνδυνο» να προκηρυχθούν εκλογές τώρα.
     «Το επόμενο τρίμηνο θα κριθούν όλα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» και τόνισε ότι θα πρέπει να υπογραφεί οπωσδήποτε η νέα δανειακή σύμβαση, για να μην οδηγηθούμε εκτός αγορών.
     Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επανέλαβε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στο Ράδιο 9, την άποψη ότι «την όποια διαχείριση των θεμάτων δεν μπορεί να την κάνει μια "πλαδαρή" κυβέρνηση 50 υπουργών, εκ των οποίων, εκείνοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν "εξώστη" για εσωκομματικούς λόγους το Υπουργικό Συμβούλιο».
     Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι χρειάζεται σοβαρότητα γιατί τις επόμενες 60 ημέρες κρίνεται κυριολεκτικά το μέλλον της Ελλάδας και υπογράμμισε: «Αυτό το πράγμα που υπάρχει σήμερα το βρίσκω εξαιρετικά "χύμα", για να αντιμετωπίσει τη σοβαρότατη απειλή για τη χώρα μας. Δεν θα το δεχθώ. Δεν θα το δεχθώ συμμετέχοντας σε μια τέτοια διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.