Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σε καλό κλίμα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

- Λ. Παπαδήμος: «Η συνάντηση ήταν σημαντική και ουσιαστική»

     Την απόλυτη συνοχή και στήριξη στη κυβέρνηση Παπαδήμου, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τη χώρα, επαναβεβαίωσαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μετείχαν σε αυτή, μετά την συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, το βράδυ της Πέμπτης.
     Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του...
...ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη:
     «Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική. Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της».

O Γ. Παπανδρέου
     Τα κόμματα που στηρίζουμε την κυβέρνηση πρέπει να σεβόμαστε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει και να μιλάμε με ειλικρίνεια και δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έγινε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
     Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας πάντα σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, είπε ακόμα στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι «πρέπει να φροντίσουμε να μη διαταραχθεί η πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση», ενώ πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα των διαπραγματεύσεων και όχι μετά τις εκλογές».
     Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε επίσης θέμα σχετικά με την επίσημη εκπροσώπηση της Ν.Δ. σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και εισηγητών του κόμματος, σε νομοσχέδια για τα οποία τα κόμματα έχουν συμφωνήσει.

Ο Αν. Σαμαράς
     Μετά τη λήξη της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού.
     Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στη συνάντηση των αρχηγών έγινε συνολική εκτίμηση για το κρίσιμο θέμα του PSI. Επίσης έγινε συνολική συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση και επιβεβαιώθηκε η στήριξή της. Σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών από τη ΝΔ λένε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει από την συμφωνία των αρχηγών.


Ο Γ. Καρατζαφέρης
     «Είχαμε μια καλή κουβέντα, είχαμε ένα ωραίο κλίμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
     Το θέμα των εκλογών έθεσε προς το τέλος της σύσκεψης ο κ. Καρατζαφέρης. Όσο για το θέμα της μείωσης του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, η ΝΔ υποστηρίζει ότι θα πρέπει να εξελιχθεί η διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων πριν υπάρξει τοποθέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.