Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Άρτα

- Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

     Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και στον ερχομό της τρόικας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Άρτα, στην πλατεία Κιλκίς, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την άλλη εβδομάδα.
     Ειδικότερα, την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και...
...ΟΓΕ θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ για τα χαράτσια.
      Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στην Άρτα από τα στελέχη του ΠΑΜΕ. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου με παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.
     Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν ανέφερε ο Κώστας Παπαϊωάννου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόσθεσε ότι ήδη προγραμματίζεται και μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Φλεβάρη.
     "Τα νέα μέτρα για τα οποία γίνεται η κινητοποίηση αφορούν ουσιαστικά σε τούτη τη φάση τον ιδιωτικό τομέα" είπε ο κ. Παπαϊωάννου.
     "Απειλείται ο 13ος και 14ος μισθός, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είναι πάνω από το 20% των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Είναι και οι ωριμάνσεις, οι τριετίες που απειλούνται. Είναι και το ζήτημα της επικουρικής ασφάλισης που απ’ ότι φαίνεται θα καταργηθεί γιατί οι μειώσεις μέχρι σήμερα αγγίζουν πάνω από 40% στα επικουρικά ταμεία και αυτό συνεχίζεται. Η ΓΣΕΕ από την άλλη μεριά πήγε στο τραπέζι να συζητήσει. Δηλαδή για μία φορά ακόμη τρέχει στους κοινωνικούς διαλόγους εκεί που θα ’πρεπε να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων, γιατί οι ευθύνες είναι τεράστιες των τριτοβάθμιων οργανώσεων σε επίπεδο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ" ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.