Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ισχύουν τα συμφωνηθέντα

- Διαμηνύει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

     Τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επικαλείται η Νέα Δημοκρατία, προτάσσοντας ουσιαστικά τον μεταβατικό χαρακτήρα της παρούσας κυβέρνησης, η οποία κατ' αυτήν είναι ειδικού σκοπού και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ είναι αρνητική και σε μια νέα σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια.
     «Τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προφανές ότι δεν αλλάζουν» διέρρεαν αργά το μεσημέρι της Πέμπτης υψηλόβαθμα στελέχη...
...της ΝΔ, ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη συνάντησή του προέδρου της με τον Λουκά Παπαδήμο.
     Παράλληλα, με αφορμή τις πληροφορίες, μετά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον κ. Παπούλια, περί πιθανής νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, διευκρινίζουν: «Δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα μιας νέας τέτοιας συνάντησης».
     Σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασισμένος να τονίσει πως το κόμμα του δεν θα στηρίξει τη λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να κλείσει η τρύπα του προϋπολογισμού του 2011.
     Επίσης, θα ξεκαθαρίσει ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, αν και δεν θα είναι αρνητικός να υπάρξει παράταση λίγων εβδομάδων, αλλά θα επιμείνει πως η κυβέρνησή του, αφού πιστεύει πως θα νικήσει στις εκλογές, θα διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία με τους πιστωτές.
     Στο ερώτημα «τι θα πράξει η ΝΔ στην πίεση της τρόικας για τη λήψη νέων μέτρων», ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζει πως θα πρέπει να επικεντρωθούν μόνο στην περικοπή της σπατάλης.

ΔΗ.ΣY: «Nα ξεκαθαρίσει η κατάσταση»
     Η Δημοκρατική Συμμαχία σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να παίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι χρήσιμες για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να σταματήσουν τα παλαιοκομματικά πολιτικά παιχνίδια. Εξάλλου, κάθε συνάντηση πολιτικών αρχηγών έχει επίσημα πρακτικά, από τα οποία ο ελληνικός λαός μπορεί να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια, για αυτό και η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή τη δημοσίευσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.