Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Μέτρα για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

- Θα ανακοινώσει ο υπ. Υγείας μετά τα Χριστούγεννα
- Έντονες αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς

     Πακέτο 16 μέτρων με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης θα ανακοινώσει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας.
     Μεταξύ των μέτρων αυτών θα είναι και η επιπλέον μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από 23% που είναι σήμερα στο 15% (καθαρό 18,5%).
     Ο υπουργός Υγείας εξήγησε στους διοικητές των νοσοκομείων ότι ο αγώνας για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα στοχεύει πλέον στη μείωση των τιμών των...
...φαρμάκων, αλλά σε παρεμβάσεις που θα έχουν να κάνουν με τον όγκο της κατανάλωσής του.
     Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε την Πέμπτη στην τρίτη υποτιμολόγηση των φαρμάκων με αποτέλεσμα το νέο δελτίο τιμών να έχει σημαντικές μειώσεις σε γενόσημα και σε φάρμακα για τα οποία έχει λήξει η πατέντα.
     Πάντως, οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας που αφορούν τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών ήταν άμεσες και έντονες.
     Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανέφερε ότι όσα σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας οδηγούν στην πλήρη εξόντωση του φαρμακείου της γειτονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.