Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Καθαρή λύση θα ζητήσει ο πρωθυπουργός

- Ξεκινούν σήμερα οι συναντήσεις με πρώτη αυτή με τον πρόεδρο της ΝΔ

     Μετά τις αντιπολιτευτικές κορώνες των τελευταίων ημερών και τις εντάσεις μεταξύ υπουργών, ο πρωθυπουργός πρόκειται να ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στους στόχους και τον χρονικό ορίζοντά της.
     Μεταξύ άλλων, ο Λουκάς Παπαδήμος θα τονίσει ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει Αλβανία. Οι συναντήσεις του αρχίζουν με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα.
     Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Τα Νέα", από το αποτέλεσμα...
...των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα εξαρτηθεί το μέλλον της κυβέρνησης. Προσωρινά, η κυβερνητική κρίση που άρχισε να διαφαίνεται με το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων αποφεύχθηκε, καθώς πάγωσε το θέμα έως τα μέσα Ιανουαρίου και αφού τα κόμματα καταθέσουν τις προτάσεις τους.
     Ωστόσο, κατέστη εμφανές ότι η τύχη της κυβέρνησης επαφίεται στις διαθέσεις των πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν. Έτσι, ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους θέσει ευθέως το ερώτημα αν στηρίζουν την κυβέρνησή του, μέχρι πότε και με ποιες αρμοδιότητες.
     Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, που επικαλείται η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να τους ξεκαθαρίσει τι διακυβεύεται αν δεν λυθούν θέματα, όπως αυτό με τις επικουρικές συντάξεις.
     Ο κ. Παπαδήμος πρόκειται να ξεκαθαρίσει ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο, καθώς εκκρεμεί η είσπραξη 80 δισ. ευρώ έως το Μάρτιο, για την οποία αποτελεί προϋπόθεση η διαμόρφωση του νέου προγράμματος και των νέων μέτρων.
     Στόχος είναι να εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια ώστε «να μην κινδυνεύσει η χώρα να γίνει Αλβανία», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από τους κύκλους του πρωθυπουργού.
     Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία, ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο κ. Παπούλιας και ο κ. Παπαδήμος συμφώνησαν ότι θα επικοινωνήσουν εκ νέου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.