Πέμπτη 28 Μαΐου 2015


Σύσκεψη για την οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ


     Σύσκεψη – συνάντηση τεχνικών κλιμακίων με θέμα «Ενέργειες για την οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου στο τμήμα της ΠΕ Άρτας» πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά.
     Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας παρόντες ήταν ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Βασίλειος Μιχελάκης, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Νικολάλου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Γιώργος Καραγεώργος, ο Πρόεδρος του τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Χρήστος Παπαβρανούσης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου Σεραφείμ Τσιπέλης, ο τέως βουλευτής Χρήστος Γκόκας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
     Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει για την οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου καθώς επίσης και οι ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν για την επικαιροποίηση των δεδομένων που αφορούν την εκροή από το φράγμα Πουρναρίου σε πλημμυρικά φαινόμενα.
     Αποφασίστηκε όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας να αποστείλει άμεσα τις προτάσεις που έχει συντάξει ομάδα μελέτης του ΤΤΕ Ηπείρου για την επικαιροποίηση της μελέτης οριοθέτησης του ποταμού, προς όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και παρατηρήσεις.
     Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ευρύτερη σύσκεψη  θεσμικών φορέων, προκειμένου να κατατεθεί προς τα αρμόδια Υπουργεία κοινή πρόταση για την οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου που θα ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα και θα είναι υλοποιήσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.