Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015


Ενδέκατη σε ρυθμό έργων η Ήπειρος
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


     Σε εξέλιξη βρίσκονται πάνω από 100 μεγάλα έργα σε όλες της περιφέρειες της χώρας, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα που δημιουργεί προσκόμματα στην ολοκλήρωσή τους.
     Ποιες Περιφέρειες είναι οι κερδισμένες των μεγάλων έργων και ποιες όχι; Που συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον που όχι; Αν απομονώσουμε τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας που λόγω συγκέντρωσης της πλειοψηφίας του πληθυσμού της χώρας ενδιαφέρον έχει να δούμε τι συμβαίνει στην υπόλοιπη επικράτεια.
     Καταρχάς θα πρέπει να πούμε πως «νικήτρια» στα μεγάλα έργα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 23 έργα σε εξέλιξη. Δεύτερη έρχεται η Περιφέρεια Αττικής  με 22 έργα ενώ στην τρίτη έρχεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  με 16 έργα συνεχίζοντας να εκπλήσει με την δυναμική της.
     Στη συνέχεια, στην 4η και 5η θέση έχουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 8 μεγάλα έργα σε κατασκευή έκαστη. Στην 6η και 7η θέση είναι η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με 7 έργα έκαστη. Στην 8η και 9η θέση είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 6 μεγάλα έργα σε κατασκευή η κάθε μία. Στην 10η θέση είναι η ]Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με 5 έργα.
     Στην 11η θέση είναι η Περιφέρεια Ηπείρου με 4 έργα.
     Στις τελευταίες θέσεις είναι 2 Νησιωτικές μας Περιφέρειες. Στην 12η θέση είναι η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου με 3 έργα και τελευταία στην 13η θέση είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 2 έργα.
     Σε γενικές γραμμές κρατάμε το γεγονός πως σε όλες τις Περιφέρειες πραγματοποιούνται πολύ μεγάλα έργα και πως ο αριθμός τους αποτελεί ρεκόρ για τη σύγχρονη Ελλάδα.
     Αναλυτικά τα 4 μεγάλα έργα στην Ήπειρο:
     - Ιόνια Οδός, Αντίρριο - Ιωάννινα, από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
     - Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αναβάθμιση (52 εκ. ευρώ)
     - Λιμένας Ηγουμενίτσας, έργα Γ’ φάσης (2 εργολαβίες -  65 εκ .ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.