Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ:
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη

     Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 1η Μάη, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας, σε ανακοίνωσή του.
     Για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και την ανάδειξη του ταξικού περιεχομένου της 1ης Μάη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 29 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία...
...Εθνικής Αντιστάσεως (Αγ. Δημήτριο), η οποία θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.
     Η ανακοίνωση του ΕΚΑ έχει ως εξής:
     «Την 1η Μάη απεργούμε. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους, οργανώνουμε την πάλη μας κόντρα σ’ αυτούς που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και την δυστυχία.
     Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 στο Σικάγο και οι ανεπανάληπτες θυσίες του εργατικού κινήματος, για 8ωρο, Ασφάλιση, Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα στην Υγεία, στην Παιδεία, το δικαίωμα στην απεργία, κατακτήθηκαν με σκληρούς, πολλές φορές αιματηρούς αγώνες. Χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας κρεμάστηκαν, εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν, για να κατακτηθούν αυτά τα δικαιώματα.
     Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας.
     Η απάντηση στο ερώτημα «τι φταίει και βασανιζόμαστε» βρίσκεται στο γεγονός ότι τον παραγόμενο από εμάς πλούτος τον αρπάζουν μια χούφτα καπιταλιστές, ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
     Για να βγει αλώβητος ο λαός απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά.
     Να στείλουμε στο αγύριστο τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει ως σημαία τον «ευρωμονόδρομο» και την «ταξική συνεργασία». Είναι οι καλύτεροι και οι πιο έμπιστοι υπάλληλοι των αφεντικών για να μπορούν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους χωρίς εμπόδια.
      Εμείς να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγεται. Χωρίς εμάς δε μπορεί να υπάρξει πλούτος. Δίχως, όμως, τους καπιταλιστές, μιας χούφτας παρασίτων, μπορεί.
       Για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και την ανάδειξη του ταξικού περιεχομένου της 1ης Μάη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 29 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Αγ. Δημήτριο), η οποία θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.
     Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 1η Μάη, 10 π.μ., στο ΕΚΑ με το ΠΑΜΕ και στην κεντρική ομιλία στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Αγ. Δημήτριο)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.