Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013


Το κουιντέτο χάλκινων πνευστών «Eburon»
μάγεψε τους Αρτινούς

    Σε ένα κατάμεστο θέατρο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου στην Άρτα, η συναυλία του Βελγικού κουιντέτου χάλκινων πνευστών «Eburon» που διοργάνωσε η Πρεσβεία του Βελγίου σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων.
     Ο Βέλγος Πρέσβης Marc Van Den Reek, σε...


...άπταιστα Ελληνικά, ευχαρίστησε τους Αρτινούς θεατές για την ανταπόκρισή τους, καθώς και το Δήμο Αρταίων για την αμέριστη συμπαράσταση του, δίδοντας την υπόσχεση ότι η συγκεκριμένη συναυλία θα αποτελέσει την απαρχή μιας συνεργασίας σε πολιτιστικό επίπεδο με τον Δήμο Αρταίων.
     Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τον Βέλγο Πρέσβη μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
     «Συνεχίζουμε και φέτος την οργάνωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου μας, που έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των δημοτών, όπως φαίνεται και από τη συμμετοχή μέχρι τα τώρα. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην αποψινή μουσική εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αρταίων με τη Βελγική Πρεσβεία. Μία εκδήλωση με την οποία ξεκινάει η υλοποίηση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ του Βελγίου και του Δήμου Αρταίων.
     Η συναυλία του Βέλγικου κουιντέτου χάλκινων πνευστών “Eburon” εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων με την επωνυμία “Τα Βέλγικα” (“Things from Belgium”) που διοργανώνει η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και που διεξάγονται σε χώρους υψηλής ιστορικής ή πολιτισμικής αξίας, όπως αυτός που βρισκόμαστε. Μας τιμά ιδιαίτερα η επίσκεψη και παρουσία στην εκδήλωση, του αξιότιμου Πρέσβη του Βελγίου κυρίου Μαρκ Βαν Ντεν Ρεκ (Marc Van Den Reeck), η οποία είναι συνέχεια μιας συστηματικής προσπάθειας προώθησης της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
     Ο κύριος Πρέσβης, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Άρτα, μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε κυρίως με τη γλώσσα της μουσικής, που είναι κοινή για όλους τους λαούς.
     Ο μουσικός πολιτισμός είναι αυτός που συμβάλει στη σύσφιγξη των δεσμών των χωρών, υπενθυμίζοντας ότι η ουσία της ευρωπαϊκής ταυτότητας ξεπερνά τα όρια μιας οικονομικής ένωσης. Οι δεσμοί Ελλάδας και Βελγίου είναι ήδη δυνατοί, αν λάβουμε υπ’ όψη ότι η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό προορισμό για χιλιάδες Βέλγους, που εκτιμούν τον πολιτισμό μας, αλλά και ότι αρκετές χιλιάδες είναι οι Έλληνες που διαμένουν και εργάζονται, μόνιμα ή προσωρινά, στο Βέλγιο.
     Η Άρτα, μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολιτισμό και παράδοση, είναι λοιπόν μία από τις πόλεις που επέλεξε η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα για να παρουσιάσει αυτό το εκπληκτικό μουσικό πρόγραμμα, δίνοντας μέσω του πολιτισμού και ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς την πατρίδα μας που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Η ένταξη της εν λόγω συναυλίας στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας για την απελευθέρωση της πόλης, είναι για μας πολύ σημαντική και αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη πολιτιστικών δεσμών και διοργανώσεων ανάμεσα στις δύο περιοχές.
     Επιθυμία μας είναι, η συνεργασία μεταξύ της Βέλγικης Πρεσβείας και του Δήμου Αρταίων στον τομέα του πολιτισμού να συνεχιστεί και να ανοίξει το δρόμο για περισσότερα σημεία συνάντησης στο μέλλον, φέρνοντας το Αρτινό κοινό σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και λαϊκές παραδόσεις.
     Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Προσφέρει γόνιμο έδαφος διάδρασης ιδεών και διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Ο πολιτισμός αποτελεί επένδυση και για το μέλλον. Γι’ αυτό στις επιδιώξεις μας είναι, όχι απλώς η διασκέδαση, αλλά η ψυχαγωγία του κοινού, με επιμονή στην ποιότητα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι δράσεις του Δήμου μας για τον πολιτισμό θα συνεχισθούν με αμείωτους ρυθμούς, πάντα μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.
     Σας καλωσορίζω λοιπόν και πάλι σ’ αυτή την εκδήλωση που πιστεύω ότι θα είναι μια υπέροχη εμπειρία και σας αφήνω να απολαύσετε τους εξαίρετους μουσικούς από το Βέλγιο με τα χάλκινα πνευστά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.