Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στην Άρτα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

- Ομιλία στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ»
     Στην Άρτα θα βρεθεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπου και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».
     Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με φορείς του Νομού, ενώ...
...θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Συνέντευξη για την επίσκεψη Τσίπρα στην Άρτα
     Με το σύνθημα «Ενωτικά και αριστερά, κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά», η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχεται στην Άρτα τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα «Σκουφάς».
     Εν’ όψει της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα, η Τοπική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ κατά την οποία έγινε αναφορά στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση.
     Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Άρτα θα είναι πολύ περιορισμένο, για λόγους αντικειμενικούς όπως ειπώθηκε που έχουν να κάνουν με τις πολλές υποχρεώσεις του, ενώ θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε μία συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων της περιοχής και κυρίως εργαζόμενους σε χώρους που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα.
     Ο γραμματέας της Ν.Ε. Άρτας του ΣΥΝ Παναγιώτης Ψυχογιός απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να βρίσκονται την Παρασκευή το βράδυ στο "Σκουφά" και να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Τσίπρα.
     «Πρέπει η φωνή σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ να ακουστεί. Δεν έχουμε πολλούς τρόπους στα κεντρικά μέσα, στα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης επομένως ο μόνος τρόπος να φτάσει η φωνή μας στον κόσμο είναι με την απευθείας επαφή και ομιλία. Γι’ αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στην παρουσία του προέδρου. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η παρουσία των ανθρώπων αλλά και η προβολή των θέσεών μας είναι αναγκαία προϋπόθεση να μάθει ο κόσμος τι γίνεται και ν’ αποφασίσει για το μέλλον του» ανέφερε ο κ. Ψυχογιός.
     Ακόμα δεν έχει ανοίξει η συζήτηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΥΖΑ σε τοπικό επίπεδο τόνισε, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η Λίτσα Κιτσαντά εκ μέρους της τοπικής αλλά και της πανελλαδικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με το σενάριο να είναι ο κ. Τσίπρας υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην ιδιαίτερα πατρίδα του, στην Άρτα, η κα Κιτσαντά είπε:
     «Ο στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές να ενδυναμώσει, να πάει πολύ καλά και πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε αυτό, να εκλέξει στη Βουλή όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές μπορεί. Είναι πολύ πιθανό και από την Ήπειρο να βγουν βουλευτές, δηλαδή και από τα Γιάννενα, ενδεχομένως και από το νομό της Άρτας παρόλο που υπάρχει η δυσκολία της τριεδρικής έδρας. Παρ’ όλα αυτά όμως η γενική κατεύθυνση που σαν ΣΥΡΙΖΑ έχουμε είναι η συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς. Μας ενδιαφέρει δηλαδή πάνω από απ’ όλα η ενότητα του λαού και η ενότητα της Αριστεράς. Γι’ αυτό θα παλέψουμε. Δεν δίνουμε τη μάχη για τα κουκιά ούτε δίνουμε τη μάχη ο καθένας για την έδρα του ή για την καρέκλα του. Το γεγονός ότι πιθανόν να υπάρξει και δεύτερη έδρα στην Ήπειρο και το γεγονός ότι ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας έχει καταγωγή από την Άρτα, εάν και ο ίδιος επιθυμούσε ως δεύτερη επιλογή να έχει την Άρτα είναι θεμιτό και αποδεκτό και ελπιδοφόρο για μας να είναι υποψήφιος. Αυτό όμως δεν έχει συζητηθεί ακόμη σε κανένα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κεντρικά ούτε τοπικά και επομένως ό,τι γράφεται προφανώς γράφεται από πληροφορίες ή από εικασίες των δημοσιογράφων».
     Στο εισηγητικό της σημείωμα η κα Κιτσαντά ανέφερε τα εξής:
     Η ακραία ταξική και άδικη μνημονιακή πολιτική, που ασκείται από την κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν, οδηγεί την πλειοψηφία της κοινωνίας σε όλο και μεγαλύτερη απόγνωση. Με «fast track» διαδικασίες μειώνονται δραματικά οι ήδη χαμηλοί μισθοί, μετατρέπονται οι συντάξεις σε «φιλοδωρήματα», διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις και συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, ενώ συγχρόνως μεθοδεύεται το οριστικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η δήθεν «σωτηρία», που μας επιβάλλουν οι εντός και εκτός συνόρων θιασώτες της ακραίας νεοφιλελεύθερης-μνημονιακής πολιτικής, οδηγεί την κοινωνία στη χρεοκοπία.
     Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή εναντιώθηκε στη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και της γενικευμένης φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του λαού μας. Είχαμε πει από την αρχή, ότι όπως απέτυχε το πρώτο μνημόνιο, να αντιμετωπίσει το θέμα του δημοσίου χρέους, έτσι θα αποτύχει και το μνημόνιο νούμερο 2. Αυτό όμως που επεδίωκαν και τότε και τώρα δεν είναι η αποτροπή της χρεοκοπίας, καθώς όλοι μας ξέρουμε καλά ότι η χρεοκοπία του λαού μας είναι γεγονός. Όταν πετσοκόβονται τα εισοδήματα και αυξάνονται οι φόροι, όταν μεγαλώνουν οι στρατιές των ανέργων, όταν κλείνουν χιλιάδες μαγαζιά και μένουν άνθρωποι στο δρόμο, όταν η απόγνωση φωλιάζει σε κάθε σπίτι και οι νέοι ξενιτεύονται για να βρουν ένα μεροκάματο της προκοπής, έ τότε, η κοινωνική χρεοκοπία της χώρας μας έχει πια συντελεστεί! Αυτό που προσπαθούν εναγωνίως - κυβέρνηση και τρόικα- είναι ν΄αποφύγουν τη χρεοκοπία των τραπεζών και τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Ν΄αποφύγουν το πιστωτικό γεγονός, εγγυώμενοι με κάθε κόστος και κάθε μέσο τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών μας. Ακόμα και με εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και υπαγωγής μας στο βρετανικό δίκαιο. Ακόμα και με εγκαθίδρυση κατ΄εντολή των ισχυρών της ευρώπης, καθεστώτος επιτροπείας και θέσπιση ειδικού λογαριασμού για το χρέος, προτάσσοντας ως πρώτο την εξυπηρέτησή του και αδιαφορώντας για την επιβίωση του λαού μας. Δεν έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση γι΄αυτό. Δεν ρωτήθηκε ο λαός.
     Η αριστερά δεν αναγνωρίζει την κατόπιν εκβιασμών και ψευδών, ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του μνημονίου Ν.2. Θα κάνουμε τα πάντα για να ανατραπεί και να χαραχτεί ένας άλλος – εναλλακτικός δρόμος- που θα βγάλει την ελληνική κοινωνία απ΄αυτό το τέλμα. Χωρίς μνημόνια, χωρίς θηλιές στο λαιμό, χωρίς την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας. Σ΄αυτούς που μας ρωτούν, πρακτικά τι θα κάνατε αύριο το πρωί, τους λέμε: Επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και αναδιανομή του πλούτου, με στοχευμένες δράσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας. Αναστολή πληρωμών προς τους πιστωτές προκειμένου να εξοικονομήσουμε αυτά που μας χρειάζονται για μια εναλλακτικού τύπου ανάπτυξη, με γνώμονα το κοινωνικό όφελος. Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, και του κοινωνικού κράτους, εξασφάλιση πρώτα απ΄όλα των μισθών, των συντάξεων, της υγείας και της παιδείας του λαού μας και όχι ικανοποίηση των ληστρικών απαιτήσεων των πιστωτών μας. Δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες μετά από τόσα δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος που έχουν λάβει, με στροφή στη χρηματοδότηση των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την τόνωση της αγοράς . Ρύθμιση ή και διαγραφή από μέρους των τραπεζών όλων των ιδιωτικών χρεών και των δανείων σ΄ αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους ή μειώθηκαν τα εισοδήματά τους. Διακοπή εδώ και τώρα των εξοπλιστικών προγραμμάτων και δαπανών που αφορούν κυρίως γερμανικά και γαλλικά συμφέροντα. Άμεση φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου και των κερδών του κεφαλαίου. Κατάργηση των κάθε είδους χαρατσιών. Η ενδυνάμωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα αγωνιστεί για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αναδιανομή του πλούτου και την προστασία της εργασίας, είναι ο μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση.
     Σήμερα είναι πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων. Στην Ελλάδα βρίσκεται αντιπροσωπεία από συνδικαλιστές και ακτιβιστές εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο λαό μας, ως συνέχεια της αλληλεγγύης, που εκφράζουν μέσα από σειρά κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη διανοούμενοι, εργαζόμενοι και νεολαία.
     Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι έλληνες» συγκροτείται από τους λαούς ένα πανευρωπαίκό κίνημα αντίστασης και ανατροπής αυτών των καταστροφικών νεοφιλελέυθερων πολιτικών των κυρίαρχων ελιτ της ευρώπης και των διεθνών τοκογλύφων. Εμείς εδώ στην Ήπειρο, που ούτε στα χρόνια της υποτιθέμενης ανάπτυξης ήμασταν ευνοημένοι, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ο μνημονιακός μονόδρομος οδηγεί στην πλήρη καταστροφή και εξαθλίωσή μας. Παρ΄όλα αυτά λέμε, ότι ακόμα και τώρα υπάρχει διέξοδος. Η αντίσταση και η ενεργοποίηση του λαϊκού παράογοντα, μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή της κυβέρνησης του μνημονίου.
     Ο λαός μας μέσα από καθημερινές πράξεις αντίστασης και ανυπακοής, ακόμα και μέσα από μικρές αλλά σημαντικές νίκες, όπως η πρόσφατη με το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και μέσα από πράξεις συλλογικής δράσης, τόσο στο μαζικό κίνημα, όσο και σε κάθε χώρο ιδιαίτερα, μπορεί και πρέπει ν΄αποτελέσει τον καταλύτη για μια γενικότερη ανατροπή. Να ρίξει αυτή τη δοτή κυβέρνηση, που δεν την εμπιστεύεται πια κανείς και να δημιουργήσει όρους και προϋποθέσεις για μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Για την οικοδόμηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς, που σαν στόχο θα έχει την ενότητα όλων εκείνων των δυνάμεων (πολιτικών και κοινωνικών) που βρίσκονται στον αντίποδα αυτής της μνημονιακής και νεοφιλελέυθερης πολιτικής. Χθες στη Βουλή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συντονισμένα και ενορχηστρωμένα, εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση σε βάρος της Αριστεράς, κατηγορώντας την γιατί με τους αγώνες της στέκεται στο πλάι του εργαζόμενου λαού. Τους απαντάμε: Σας φοβίζει η άνοδος της Αριστεράς. Τρέμετε την οργή του κόσμου. Θα κάνετε τα πάντα για να την σταματήσετε, αλλά δεν θα τα καταφέρετε. Ο λαός θ΄ανατρέψει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και θα πιέσει ώστε η Ενότητα της αριστεράς να γίνει πράξη και διέξοδος για τον τόπο.
     Με το σύνθημα «Ενωτικά και αριστερά, κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά», υποδεχόμαστε στην Άρτα τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (Παρασκευή 2/3, ώρα 8:30 μμ – αιθ. Σκουφάς).-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.