Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Nτύθηκε στα «λευκά» και η Άρτα

- Επιδείνωση του καιρού από χθες το απόγευμα με χιόνι και τσουχτερό κρύο
- Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

     Χιόνια και τσουχτερό κρύο παραμένουν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το νομό Άρτας μετά και την επιδείνωση του καιρού από χθες το απόγευμα.
     Για την πόλη της Άρτας σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, προβλεπόταν χιονοπτώσεις για όλη τη χθεσινή μέρα με σταδιακή βελτίωση την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα το σκηνικό και πάλι γίνεται λευκό.
     Οι θερμοκρασίες ωστόσο κυμαίνονται ιδιαίτερα χαμηλές με την...
...περιοχή να γνωρίζει έναν από τους πιο κρύους χειμώνες των τελευταίων ετών.
     Στα ορεινά ήδη το τοπίο είναι λευκό ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
     Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης πολύ έντονων καιρικών φαινόμενων όπως χιόνι, παγετός ή καταιγίδες:
     1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ' όψιν, ανάλογα με τον προορισμό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
     2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να μη συμπίπτει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων
     3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
     4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
     5. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
     6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
     7. Να προφυλάσσονται από τις πτώσεις και να προφυλάσσουν και τους άλλους αφαιρώντας π.χ. το χιόνι μπροστά από την κατοικία τους, αποφεύγοντας να βουλώσουν τις απολήξεις των υδρορροών
     8. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
     9. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.