Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Πανεργατική απεργία σήμερα

- ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν κινητοποιήσεις «εξπρές»
- Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, ώρα 10.00 π.μ.
     Σε πανεργατική απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν εκτάκτως σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλοντας κυβέρνηση και τρόικα για κοινωνικό εκβιασμό.
     Στην απεργία συμμετέχουν ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δημοτικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, εργαζόμενοι ΟΜΕ-ΟΤΕ καθώς και οι εργαζόμενοι στην Αρχαιολογία Άρτας.
     Επίσης, μέσω του προέδρου της και η ΕΣΕΕ συμμετέχει στις...
...κινητοποιήσεις. Σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του εμπορίου, «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, για την επερχόμενη κατάρρευση των εσόδων, για την εκτίναξη της ανεργίας, για τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων, για την καταβαράθρωση των ασφαλιστικών ταμείων και για την χωρίς προηγούμενο ύφεση» και σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ επίσης ότι απορρίπτει «το ρόλο του άψυχου πιονιού σε ένα παιχνίδι με προσυμφωνημένο τέλος».
     Αν και απόφαση της τελευταίας στιγμής ήδη τα συνδικαλιστικά όργανα της περιοχής έχουν προγραμματίσει σειρά διαδηλώσεων. Σήμερα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.

Ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ
     Σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται:
     «Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από Στενό και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία.
     Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής Κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής, Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής Κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί.
     Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρόν, την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, συμμετέχοντας μαζικά στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια (από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 11.00 το πρωί, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε.
     Η αυριανή (σ.σ. σημερινή) Γενική Απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή. Νέα συνεδρίαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα».

Oι Εργαζόμενοι στην Αρχαιολογία Άρτας
     Το «Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας» συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) για την Τρίτη 07.02.2012.
     Στην ανακοίνωση του Σωματείου που υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αριστείδης Βάσιος και ο Γεν. Γραμματέας Κυριάκος Ξανθόπουλος αναφέρονται τα εξής:
     «Η κυβέρνηση κατ’ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο συζητά και διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραματική για μια ακόμα φορά μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Συνταγή και πολιτική που αφαιρεί τεράστιους πόρους από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία εκτοξεύοντας την ύφεση, την ανεργία αλλά και την απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.
     Η κοινωνική Ευρώπη και ο σεβασμός στις συμφωνίες των κοινωνικών φορέων, ποδοπατούνται ακυρώνονται και θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων, των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών, αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.
     Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχονται τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό εκβιασμό των Τροϊκανών και απαντούν:
 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε αυτές τις αναποτελεσματικές και καταστροφικές πολιτικές που ούτε τη χώρα ούτε την κοινωνία θα σώσουν.
     Το «Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας» συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) για την Τρίτη 07.02.2012. Τα μέλη του σωματείου καλούνται να συμμετάσχουν στις κατα τόπους κινητοποιήσεις των Εργατικών Κέντρων.
 Η συμμετοχή όλων στο πανελλαδικό κάλεσμα της Γ.Σ.Ε.Ε. αποτελεί σημαντικό παράγοντα ενδυνάμωσης των αγώνων κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της εργασιακής ανασφάλειας.
     Διεκδικούμε:
     
• Άμεση εξαίρεση όλων των ειδικοτήτων του ΥΠ.ΠΟ.Τ από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004.

     • Άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.

     • Κατάργηση της κάθε μορφής ελαστικής εργασίας (συμβάσεων STAGE, δελτίου παροχής υπηρεσιών, συμβάσεων έργου).
     
• Διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
     Καλούμε όλα τα μέλη μας στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιηθούν».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας
     Ανακοίνωση για τη γενική απεργία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, που έχει ως εξής:
     «Η ώρα είναι κρίσιμη. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και o ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με την τρόικα σχεδιάζουν και αποφασίζουν την καταστροφή του λαού, την καταστροφή της χώρας. Ληστεύουν τους μισθούς, ληστεύουν τα εισοδήματα, ληστεύουν τη δημόσια περιουσία.
     Σήμερα να μιλήσει ο λαός. Γενικός ξεσηκωμός. Να τους σταματήσουμε. Όχι στη δανειακή σύμβαση. Να φύγει η τρόικα. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει. Ή αυτοί ή ο λαός. Εκλογές τώρα. Όλοι στους δρόμους. Όλοι σήμερα ΤΡΙΤΗ 7 Φλεβάρη 2012 στη Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Στον πόλεμο αυτό εμείς θα είμαστε νικητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.