Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Νέα σύσκεψη για το μέλλον της «ΔΩΔΩΝΗΣ»

- Στις 3 Μαρτίου από τους κτηνοτρόφους και εργαζόμενους

     Νέα σύσκεψη για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» καλούν το ερχόμενο Σάββατο, 3 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου και το σωματείο εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία.
     Η αφορμή είναι η εκκίνηση της διαδικασίας πώλησης του μεριδίου της Αγροτικής Τράπεζας, με το διαγωνισμό του οποίου η πρώτη φάση ολοκληρώνεται στις αρχές Μαρτίου. Μέχρι τότε, θα έχουν κατατεθεί οι προτάσεις και θα κριθεί η οικονομική επιφάνεια των συμμετεχόντων και η ικανότητα να καλύψουν τις προδιαγραφές.
     Η σύσκεψη είναι κρίσιμη, καθώς όπως τονίζουν οι διοργανωτές...
...της, σκοπός τους είναι να ανευρεθεί «έστω και την τελευταία στιγμή» μια λύση που θα «επιτρέψει να συνεχίσει η λειτουργία της εταιρίας με όρους τέτοιους, που να εξυπηρετεί την Ήπειρο και την ελληνική οικονομία στη βάση των καταστατικών της δεσμεύσεων».
     Η θέση τους είναι ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού πρέπει να ανακληθεί και σε αυτή τη βάση καλούν τους μετόχους της εταιρίας, τους βουλευτές της Ηπείρου, τα κόμματα, τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, τα Επιμελητήρια και γενικώς, όλους τους φορείς.
     Το κλίμα στους κύκλους των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων μετά την παρέμβαση στην παρέλαση είναι οξυμμένο, λόγω της αντιμετώπισης που είχαν από τα ΜΑΤ. Είναι ωστόσο πεισμένοι ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη θέση τους και τη στηρίζει.
     «Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν το ξεπούλημα του μόχθου των Ηπειρωτών. Όμως οι Ηπειρώτες δεν πρέπει να επιτρέψουμε την καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας και μιας ολόκληρης περιφέρειας. Την απόφαση για τη "Δωδώνη" δεν θα την πάρει το χρεοκοπημένο τραπεζικό κατεστημένο, αλλά πρέπει να την πάρει η ελληνική Βουλή» τονίζουν χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ: agon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.