Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

«Όχι» στην εξαθλίωση και από τους εργαζόμενους στην Άρτα

- Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

     Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε χθες στην Άρτα στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
     Το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Άρτας και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Στην κεφαλή της πορείας ήταν το Εργατικό Κέντρο Άρτας, με...
...κεντρικό σύνθημα: «Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο & η Ε.Ε. - Όλοι στους δρόμους». Ακολουθούσε σε κάποια απόσταση το Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ, με βασικό σύνθημα: «ΟΧΙ σε εφεδρεία-απολύσεις, στην κοινωνική εξαθλίωση. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή».
     Για κλιμάκωση του αγώνα έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των τοπικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.
     Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας Δημήτρης Γιαννούλης σε δηλώσεις του ανέφερε:
     «Η σημερινή απεργία προκηρύχθηκε απ’ τη ΓΣΕΕ μόλις χθες και μέσα σε μια μέρα έπρεπε να προγραμματίσουμε και να σχεδιάσουμε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση. Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, τα σωματεία του, τα πιο βασικά και μεγάλα, είχαν πάρει εδώ και αρκετό καιρό απόφαση και καλούσαν τη ΓΣΕΕ να ορίσει την ημερομηνία της απεργιακής συγκέντρωσης για το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη. Παρόλα αυτά χθες η ΓΣΕΕ ξαφνικά ανακοίνωσε απεργία. Με όσες δυνάμεις είχαμε, με όση προετοιμασία είχαμε κάνει, πραγματοποιείται σήμερα μια αρκετά καλή, μαζική συγκέντρωση. Εμείς θέλουμε να πούμε στο λαό να μην φοβηθεί από τις απειλές της κυβέρνησης για χρεοκοπία Ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει. Αυτό που θέλουν να σώσουν είναι τα μονοπώλια και την ανταγωνιστικότητά τους».
     Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Καραγεώργος ανέφερε:
     «Τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων, να αγωνιστούν για την επιβολή των δικών τους αναγκών και δικαιωμάτων ενάντια στην συγκυβέρνηση και την Τρόικα, με τον κυρίαρχο λαό στους δρόμους του αγώνα και της ανατροπής, να παλεύει, αμφισβητεί και να τους απειλεί με την εξεγερτική του ανάσα.
 Να μην αφήσουμε κανένα πολιτικό χρόνο και περιθώριο στους βιαστές της κοινωνίας.

     Η σωτηρία του λαού περνάει μέσα από το άνοιγμα δρόμου ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία, για αυτούς που παράγουν πλούτο και αξίες, για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους αγρότες, και όχι τους τοκογλύφους, τις τράπεζες, το κεφάλαιο και το πολιτικό τους προσωπικό.

     Η σύγκρουση που άρχισε θα κρατήσει για καιρό.
Όσο ενωνόμαστε όλοι μας απέναντί τους, οι κυβερνητικές τους καρικατούρες θα σαρώνονται μαζί με δανειακές συμβάσεις και νέα μνημόνια.
 Σε αυτές τις μέρες των χαρατσιών, της σκληρής ανεργίας, των ομαδικώναπολύσεων και της εργασιακής εφεδρείας, της πιο βάρβαρης αντιλαϊκής Πολιτικής που πάνε να επιβάλλουν, δε θα τους κάνουμε τη χάρη να αποδεχτούμε την παθητική στάση του αποβλακωμένου τηλεοπτικού εθισμού και φόβου.

     Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ξανά αγωνιστικά στους δρόμους και τις πλατείες.
 Για να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στις κυβερνήσεις των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης, της τρόϊκας και του κεφαλαίου. 
Για να βροντοφωνάξουμε: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ για την δικιά τους ΚΡΙΣΗ.
     Για να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο, της υπεράσπισης των αναγκών, των δικαιωμάτων της ζωής, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μας, διώχνοντας την τρόϊκα και ανατρέποντας τις πολιτικές τους.

     Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο κόντρα στη καπιταλιστική εξαθλίωση, έτσι ώστε το μέλλον να’ ναι διαφορετικό από μια ρακένδυτη φωτοτυπία του παρόντος. Και είμαστε αποφασισμένοι, σε αυτόν τον πόλεμο να είμαστε εμείς οι νικητές. Γιατί είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και επειδή Το μέλλον ανήκει στο κόσμο της δουλειάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.