Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Επίσκεψη του Γ. Στύλιου στον Υφυπουργό Τουρισμού

- Για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νομού Άρτας και την παραχώρηση του Ξενία στο Δήμο Άρτας

     Συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού Πέτρο Αλεβιζάτο είχε ο υποψήφιος Βουλετής ΝΔ Άρτας Γιώργος Στύλιος, όπου συζήτησε θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νομού Άρτας και την παραχώρηση του Ξενία στο Δήμο Άρτας.
     Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του κ. Στύλιου, «ο Γιώργος Στύλιος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό τουρισμού κ. Πέτρο Αλεβιζάτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τις...
...προηγούμενες μέρες στο γραφείο του υφυπουργού στο Υπουργείο Τουρισμού. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νομού Άρτας και την παραχώρηση του Ξενία στο Δήμο Άρτας.
     Ο Γιώργος Στύλιος ενημέρωσε τον κ. Αλεβιζάτο για τις φυσικές ομορφιές του Νομού Άρτας. Αναφέρθηκε στην ορεινή Άρτα και ιδιαίτερα στην περιοχή των Τζουμέρκων όπου υπάρχουν καταλύματα και δυνατότητες για μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη. Επίσης πληροφόρησε τον υφυπουργό Τουρισμού για τα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής και τις δυνατότητες για την ανάδειξη του Θρησκευτικού Τουρισμού. Ακόμη συζήτησαν για τον Αμβρακικό κόλπο και τους υδροβιότοπους της περιοχής.
     Ο Γιώργος Στύλιος επισήμανε την ιδιαίτερη περιβαλλοντική και οικολογική σημασία της ευρύτερης περιοχής του Αμβρακικού για το Νομό Άρτας, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να αποτελεί έναν από τους μοναδικούς προορισμούς Οικολογικού Τουρισμού. Τέλος συζήτησαν για το Ξενία και το ρόλο που μπορεί να έχει στην ανάδειξη και την ανάπτυξη της πόλης της Άρτας.
     Ο υφυπουργός κος Αλεβιζάτος ενημέρωσε το Γιώργο Στύλιο ότι το κτίριο του Ξενία καθώς και ένα μέρος του περιβάλλοντος χώρου θα παραχωρηθεί στο Δήμο Άρτας. Η συγκεκριμένη απόφαση θα υλοποιηθεί με διάταξη νόμου που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό. Το νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή.
     Ο Γιώργος Στύλιος θα επικοινωνήσει με το δήμαρχο κ. Γιάννη Παπαλέξη και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων ώστε να τους ενημερώσει για αυτή την ευχάριστη εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.