Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας για το ειδικό τέλος

- Συστήνει επιτροπή που θα προσφέρει νομικές συμβουλές στους πολίτες

     Επιτροπή συστήνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας που θα προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές στους πολίτες, για το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε και έχει ως εξής:
     «Καταρχήν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας σε καμία...
...περίπτωση δεν τυγχάνει θιασώτης των κινημάτων του τύπου "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω". Υπενθυμίζουμε ότι πάντοτε προσπαθούσαμε με νόμιμους δικαστικούς τρόπους να διεκδικήσουμε το δίκαιο των απόψεών μας για μια σειρά αντισυνταγματικών και παράνομων εισπρακτικών μέτρων.
     Ήδη ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ως θεσμικό όργανο, έχει προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών "Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.", που θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011, ως άδικου και αντισυνταγματικού μέτρου.
      Επί της ως άνω προσφυγής αναμένεται η έκδοση αποφάσεως από το ΣτΕ. Αυτή την φορά με την επιβολή του παραπάνω τέλους στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. συμβαίνει κάτι πρωτοφανές και επικίνδυνο. Προβλέπεται ως επιπρόσθετη κύρωση, για την περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν πληρώσει το συγκεκριμένο φόρο, η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Απειλείται, δηλαδή, χωρίς τούτο να προβλέπεται από τον Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, η διακοπή της παροχής ενός κοινωνικού αγαθού, προκειμένου να επιτευχθεί ο εξαναγκασμός του πολίτη.
      Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας στη συνεδρίασή του της 01.02.2012, στην προσπάθειά του να προσφέρει στους πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν λόγους αδυναμίας καταβολής του εν λόγω τέλους, αποφάσισε τα κάτωθι:
     Συστήνει επιτροπή αποτελουμένη από τις κ.κ. Ελισσάβετ Σακκά, Νίκη Παπουτσή και Παρασκευή Χαλκιά, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, η οποία:
     α) θα παρέχει στους ενδιαφερομένους πολίτες νομικές συμβουλές επί του παραπάνω θέματος,
     β) θα προβεί στη σύνταξη, υπογραφή, κατάθεση και κοινοποίηση κοινού εξωδίκου και κοινής αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα αφορά αποκλειστικά και μόνον ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, με δαπάνες του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση των πολιτών αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.