Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Προετοιμασίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις

- Από αύριο ξεκινά στα σχολεία της Άρτας η κατάθεση αιτήσεων για συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό
     Στο ζενίθ βρίσκεται η προετοιμασία των μαθητών της γ΄ τάξης Λυκείου και των Επαγγελματικών Λυκείων για τις πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή τους σε τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
     Σχολείο, φροντιστήριο, πολύωρη μελέτη, άγχος συνθέτουν το τοπίο ακόμη και σήμερα σε πολλές οικογένειες της Άρτας και ευρύτερα, όπου δηλαδή υπάρχει ένας υποψήφιος που θα διαγωνιστεί τη φετινή χρονιά στις πανελλήνιες.
     Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και στο...
...σύνολο των σχολείων του νομού ξεκινούν οι προετοιμασίες για το φετινό διαγωνισμό. Διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Αύγουστο με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων και των επιτυχόντων.
     Από αύριο λοιπόν ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων - δηλώσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Φέτος η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων - δηλώσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.
     Όσοι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 10-28 Φεβρουαρίου υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.
     Στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα.
     Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') θα ξεκινήσουν στις 21 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την επομένη, Τρίτη 22 Μαΐου με το ίδιο μάθημα.
     Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.
     Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.