Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα η συνάντηση Παπαδήμου - πολιτικών αρχηγών

- Προς οριστικοποίηση οδεύει η συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της χώρας

     Για σήμερα μετατέθηκε η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της χώρας.
     Το απόγευμα χθες, ο κ. Παπαδήμος αναμένονταν να συναντηθεί με την τρόικα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στα κρίσιμα κεφάλαια που παραμένουν ανοικτά.
     Στο επίκεντρο βρίσκονται τα μισθολογικά, με κυριότερο αγκάθι...
...τη μετενέργεια, καθώς και το ζήτημα της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών και δημοσιονομικά ζητήματα για την κάλυψη της "τρύπας" του 2012.
     Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού μετά τη προχθεσινή σύσκεψη τονίζεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Λ. Παπαδήμος συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:
     1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.
     2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.
     3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.
     4) Την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.
    «Αρχή του ΠΑΣΟΚ είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα και από τους τρεις αρχηγούς», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
     Με μία σύντομη δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έδωσε το κλίμα των δύσκολων διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επιστρέφοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Η χώρα δεν αντέχει περισσότερη ύφεση. Παλεύω με κάθε τρόπο να το αποτρέψω».
     Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης μάχης και, μέχρι στιγμής, τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.