Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Μειώνονται σε 24 οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

- Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Ευάγ. Βενιζέλος

     Αλλάζουν οι όροι της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
     Πλέον, η ρύθμιση θα γίνεται σε λιγότερες δόσεις από ό,τι πριν -24 αντί για 60- ενώ στη ρύθμιση θα μπορούν να υπάγονται μόνο φυσικά πρόσωπα με οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ και επιχειρήσεις με οφειλές...
...έως 75.000 ευρώ.
     Σύμφωνα με την τροπολογία στην νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν χρέη που ήταν ληξιπρόθεσμα έως 31 Δεκεμβρίου 2011. Σημειώνεται ότι οι δόσεις καταβολής των χρεών μπορούν να αυξηθούν και πέραν των 24 αν αποδειχθεί αδυναμία του οφειλέτη να καταβάλει το χρέος του στη διάρκεια των δύο ετών.
     Επίσης διευκρινίζεται ότι θα παραμένει σε ισχύ τυχόν ποινική δίωξη σε βάρος των οφειλετών ακόμη και αν αυτοί υπαχθούν στη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών τους. Αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιείται στην περίπτωση μη εξόφλησης των δόσεων.
      Οι αλλαγές στους όρους της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα γίνονται ύστερα και από τις απαιτήσεις της Τρόικας η οποία στο δεκασέλιδο υπόμνημά της με τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση ζητούσε την απόσυρσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.