Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

11 καινούργια ασθενοφόρα αναμένονται στην Ήπειρο

- Τον Φεβρουάριο η δημοπράτηση μέσω ΕΣΠΑ νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

     Μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνει η δημοπράτηση του συνόλου των προμηθειών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
     Έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Ιανουαρίου, αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ολοκληρωθεί εντός του 2012.
      Το έγγραφο για την πορεία προμήθειας νέων ασθενοφόρων...
...του ΕΚΑΒ διαβιβάστηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης προς απάντηση ερώτησης που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος, στο τέλος του 2011 επισημαίνοντας την ανάγκη αγοράς νέων ασθενοφόρων για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού, καθώς όσα βρίσκονται σήμερα σε χρήση έχουν διανύσει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.
      Ο βουλευτής είχε απευθυνθεί και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας να ενημερωθεί ποιοι είναι οι λόγοι που ένα χρόνο μετά τις εγκρίσεις χρηματοδότησης δεν έχει προχωρήσει η προμήθεια.
      Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, που υπογράφεται από τον υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη, ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων του ΕΚΑΒ στο ΕΣΠΑ για την προμήθεια ασθενοφόρων ανέρχεται σε 13.590.000 ευρώ.
     Για την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ειδικότερα αναφέρει από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια 11 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.
     Όπως ενημερώνει ο υφυπουργός, η ένταξη στο πρόγραμμα προμηθειών υγείας 2011 ολοκληρώθηκε στις 25.7.2011, ενώ η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας τον Δεκέμβριο 2011.
     Εντός του Ιανουαρίου θα γίνει η έγκριση των τευχών δημοπράτησης και η δημοπράτηση του συνόλου των προμηθειών (ενιαίος διαγωνισμός) θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου, αναφέρει επιπλέον ο κ. Μωραΐτης και εκτιμά ότι «η υπογραφή σύμβασης για τα έργα ΕΚΑΒ θα ολοκληρωθεί εντός του 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.