Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Mεγάλο το ενδιαφέρον για έρευνες πετρελαίου στην Ήπειρο

Γ. Μανιάτης: «Οι ενδείξεις από την αγορά μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικές»

     Έντονο είναι το ενδιαφέρον για τις έρευνες πετρελαίου στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπως τόνισε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
     Μιλώντας σε συνέδριο του ΤΕΕ με θέμα τους υδρογονάνθρακες, ο υφυπουργός σημείωσε, ότι οι έρευνες στα Γιάννινα θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουλίου. Μαζί με την περιοχή των Ιωαννίνων, θα ξεκινήσουν και σε Πατραϊκό κόλπο και Κατάκολο, ενώ πιο πριν (το Μάρτιο) θα έχουν αρχίσει σε Ιόνιο και Κρήτη.
     
«Οι ενδείξεις από την αγορά μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικές»...
...είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μανιάτης.
     Στο μεταξύ, όπως σημειώνουν αναλυτές της αγοράς, το γεγονός, ότι υπάρχουν 1 δισ. ισοδύναμα βαρέλια πετρελαίου στο Δυρράχιο, ουσιαστικά στρέφει την προσοχή των επενδυτών στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και του Ιονίου! Κάτι βέβαια που είναι θετικό για την περιοχή μας, η οποία αναμένεται να γίνει πόλος έλξης επενδυτών απ’ όλο τον κόσμο, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αξιόλογα κοιτάσματα στο υπέδαφός της.


     Πάντως, ο Γ. Μανιάτης επανέλαβε την εκτίμηση ότι σε βάθος χρόνου η χώρα μας θα μπορεί να καλύπτει το 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από εγχώριες πηγές. Ακόμη, τόνισε, ότι το γαλλικό ινστιτούτο BEICIP, έχει αναλάβει σύμβουλος της Ελλάδας σε θέματα υδρογονανθράκων.
     Στελέχη του Ινστιτούτου έχουν εγκατασταθεί από την προηγούμενη εβδομάδα στο ΥΠΕΚΑ και συνεργάζονται με στελέχη του Υπουργείου για την επικαιροποίηση των φακέλων τριών «οικοπέδων» που έχουν προκηρυχθεί.
     Τέλος, ο κ. Μανιάτης σημείωσε, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση Φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και θα ακολουθήσει η στελέχωσή του και η τοποθέτηση της Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.