Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Εκλογές μέσα στον Απρίλιο

- Δείχνει ο Λ. Παπαδήμος που ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσής τους
- Συναντήθηκε χθες με Παπανδρέου - Καρατζαφέρη και σήμερα βλέπει Σαμαρά

     Για εκλογές «κάποια στιγμή τον Απρίλιο» μίλησε χθες για πρώτη φορά δημόσια ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, την ώρα που ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ανακοίνωνε στο Πολιτικό Συμβούλιο ως πιθανή ημερομηνία εκλογών την Κυριακή 29 Απριλίου.
     «Το βασικό σενάριο είναι οι εκλογές να λάβουν χώρα κάποια στιγμή τον Απρίλιο», είναι η φράση με την οποία απάντησε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος σε συνέντευξή...
...του στην αμερικανική εφημερίδα «New York Times», την πρώτη του συνέντευξη σε εφημερίδα από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία.
     Με τη φράση του αυτή είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω χρονική μετάθεση των εκλογών εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο.
     Το θέμα της θητείας της κυβέρνησης μαζί με τα μέτρα που ζητεί η τρόικα και τις εξελίξεις στο PSI τίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα των συζητήσεων που ξεκίνησε από χθες ο κ. Παπαδήμος με τους αρχηγούς των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση.
     Χθες το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και ακολούθως με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ στη 1 σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
     Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εξαιρετικά πιθανό σήμερα το απόγευμα να γίνει κοινή συνάντηση των τριών αρχηγών με τον πρωθυπουργό για πρώτη φορά μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβριο.
     Ενδεικτική είναι η σιβυλλική φράση με την οποία απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Καρατζαφέρης εξερχόμενος χθες του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπαδήμο: «Είναι ηλιόλουστη μέρα. Φαίνεται τον χιονιά τον αφήσαμε πίσω μας».

Τέλος στη λιτότητα
     Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο κ. Παπαδήμος ζητεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τους Έλληνες πολιτικούς να εγκρίνουν τα οικονομικά μέτρα που ζητούν από την Ελλάδα οι ξένοι πιστωτές σε αντάλλαγμα τη βοήθεια.
     Δηλώνει επίσης ότι κατεστημένα συμφέροντα με πολιτικούς δεσμούς, «βοηθούν» ώστε να μπλοκάρουν οι αλλαγές που χρειάζονται για να αναζωογονηθεί η άκαμπτη και ετοιμοθάνατη οικονομία της χώρας.
     Θεωρεί ωστόσο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες καθυστέρησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρέους όταν αυτό ανέκυψε το 2010, ενώ επισημαίνει ότι οι ξένοι δανειστές θα έπρεπε να εισαγάγουν και μέτρα ανάπτυξης κι όχι μόνο δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα.
     Ο κ. Παπαδήμος εκφράζει πάντως την άποψη πως «εάν όλα πάνε καλά, μπορεί να περιμένουμε ένα τέλος στη λιτότητα τον επόμενο χρόνο».
     Προσθέτει ότι τα σκληρά μέτρα στόχο έχουν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα των μισθών των Ελλήνων στο μέλλον.
     «Μέχρι τότε, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, με την προϋπόθεση ότι θα μείνουμε ενωμένοι στις προσπάθειές μας να αντιμετωπίσουμε το χρέος και τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας. Και νομίζω πως οι Έλληνες πολίτες είναι ενωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.