Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Λουκέτο στην υγεία

- Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί
- Κλειστά και χθες τα φαρμακεία

     Στην εντατική βρίσκεται από την αρχή της εβδομάδας και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή ο κλάδος της υγείας, με τους γιατρούς να διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί από την αρχή του έτους με τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους να βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης προσπαθώντας να βρουν άκρη στο...
...χάος που επικρατεί.
     Σε ότι αφορά λοιπόν τον ιατρικό κόσμο δεν έχει υπάρξει κάποια μεταβολή στις κινητοποιήσεις.
     Ιδιώτες γιατροί, γιατροί του ΙΚΑ και των υπολοίπων ταμείων που συνενώθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, βρίσκονται σε απεργία μέχρι και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή ακολουθεί αργία ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου βρίσκονται σε αποχή από τα τακτικά ιατρεία σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους.
     Οι γιατροί ζητούν μη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον υπό τη μορφή που προωθείται καθώς όπως τονίζουν θίγεται το επάγγελμά τους καθώς και η πρόσβαση στη δημόσια υγεία των πολιτών.
     Να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες τα φαρμακεία στην πόλη, όπως και σε όλη τη χώρα ήταν κλειστά, με τους φαρμακοποιούς να διεκδικούν την καταβολή των οφειλούμενων ποσών από τα ασφαλιστικά ταμεία.
     Σήμερα τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά ενώ βρίσκεται υπό κρίση το γεγονός αν θα συνεχίσουν ή όχι την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία ή αν θα συνεχίσουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.