Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Άρτα

     Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκαν στην Άρτα τα Άγια Θεοφάνεια.
     Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την ημέρα των Θεοφανείων, με κύριο χαρακτηριστικό την δυνατή βροχόπτωση, δεν επέτρεψαν φέτος να γίνει η τελετή της καταδύσεως του Τίμιου Σταυρού στα νερά του ποταμού Αράχθου, στο χώρο του γεφυριού.
     Ωστόσο πολύς κόσμος παραβρέθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στο Τρίγωνο όπου τελέσθηκε το πρωί...
...της Παρασκευής η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνατίου.
     Παρόντες από την πολιτική ηγεσία και τις τοπικές αρχές ήταν ο βουλευτής Άρτας Παύλος Στασινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θωμάς Τσιρογιάννης, Αντιδήμαρχοι, κ.ά.
     Τα Θεοφάνεια είναι η τελευταία γιορτή του Δωδεκαημέρου που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων. Γιορτάζεται σε ανάμνηση της Βάπτισης του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και συμβολίζει την αναγέννηση και την παλιγγενεσία της ανθρωπότητας. Κατά τα Θεοφάνεια φανερώθηκε η τριαδικότητα του Θεού, η Αγία Τριάδα.
     Στο μήνυμά του επί τη ευκαιρία της ημέρας ο Μητροπολίτης Άρτας Ιγνάτιος ανέφερε: "Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί όλους μας και να μας κατευθύνει σ΄αυτή την δύσκολη πορεία της ζωής μας, κάτω από το φως και την αλήθεια Του την οποία πρέπει πάντα να επιζητούμε, μέσα στην καρδιά μας να κλείνουμε με πολλή αγάπη, και με πολύ αγώνα και με μεγάλες θυσίες να γίνεται τρόπος ζωής μας. Να ευχηθώ και πάλι σε όλους χρόνια πολλά και να ευχαριστήσω την ώρα αυτή τον αγαπητό μας κύριο Αντιπεριφερειάρχη, που είχε την καλή θέληση να κάνει μια προσφορά για να φτιάξει τον τρούλο της εκκλησίας μας. Έτσι και σε μας δίνει δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε για να ολοκληρώσουμε το ναό μας αυτό που είναι τόσο απαραίτητος για τη νέα αυτή περιοχή της πόλη μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.