Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

«Βροχή» καταγγελιών για μη καταβολή δώρου

- Ξεπερνούν τις 1.500

     Περισσότερες από 1.500 καταγγελίες δέχθηκαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, τα Τμήματα Εργασιακών Σχέσεων και η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων του 2011.
     Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν συνολικά 1.545 καταγγελίες...
...συνολικού ποσού οφειλής 2.361.944 ευρώ, οι οποίες αφορούσαν 763 επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 10.750 εργαζομένους.
     Σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας άσκησε κατά των παραβατών τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σε 680 περιπτώσεις, προέβη στη διενέργεια εργατικής διαφοράς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων και καταβλήθηκε στους εργαζόμενους, συνολικά, το ποσό των 560.889 ευρώ.
     Σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε τηλεφωνική συμφιλιωτική παρέμβαση των Επιθεωρητών Εργασίας, στους εργοδότες. Στις περιπτώσεις που η συμφιλιωτική παρέμβαση δεν απέδωσε, οι επιθεωρητές άσκησαν κατά των εργοδοτών τη διαδικασία του αυτοφώρου.
     «Βασικός μας στόχος ήταν να καταβληθεί, σε κάθε περίπτωση, στους εργαζόμενους το Δώρο Χριστουγέννων. Και για αυτό το λόγο δώσαμε βαρύτητα στον συμφιλιωτικό ρόλο και την συμφιλιωτική παρέμβαση των επιθεωρητών προκειμένου το δώρο να δοθεί όσο πιο άμεσα γινόταν», αναφέρει σε δήλωσή του, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Μιχάλης Χάλαρης.
     Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, οι πιο επιρρεπείς σε παραβάσεις επιχειρήσεις είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι υπηρεσίες catering, η διαφήμιση, (δημιουργία, υλοποίηση και διανομή εντύπων), τηλεφωνικές υπηρεσίες, γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες, βιοτεχνίες ιματισμού, εκτυπώσεις, μονάδες φωτοβολταϊκών και ανεμογεννήτριες.
     Επίσης, υπηρεσίες ανακύκλωσης, ινστιτούτα αδυνατίσματος και γυμναστήρια, συνεργεία βενζινάδικα πλυντήρια αυτοκινήτων, παρκινγκ ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια ξένων γλωσσών.
     Στους κλάδους αυτούς, οι επιθεωρητές εργασίας θα εντείνουν τους ελέγχους κατά το 1ο τετράμηνο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.