Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Συνέχεια στα χαράτσια!!!

- Στο στόχαστρο τώρα και τα αγροτεμάχια

     Δεν φαίνεται να έχει τέλος η φοροεισπρακτική επιδρομή που αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής που ακολούθησε τόσο η αμιγώς κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή «ειδικού σκοπού» υπό τον κ. Παπαδήμο αποτέλεσμα συνεργασίας των τριών κομμάτων που την στηρίζουν.
     Έτσι με αφορμή την συζήτηση που άνοιξε η διαδικασία διαμόρφωσης του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος έρχονται στο...
...τραπέζι των συζητήσεων ιδέες και απόψεις για θεσμοθέτηση φόρου επί αγροτεμαχίων με μορφή έκτακτης εισφοράς ή ακόμα και μόνιμου χαρακτήρα.
     Μάλιστα γίνεται λόγος πως υπάρχουν αγροτεμάχια που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής αντικειμενικής αξίας που δεν μπορεί να μην αποδίδουν έσοδα στο κράτος κάτι που σημαίνει πως πολύ σύντομα το θέμα θα τεθεί και επίσημα χωρίς να διευκρινίζονται λεπτομέρειες για την μορφή, τον τρόπο αλλά και για ποια αγροτεμάχια θα τεθούν στο μέτρο.
     Αν και δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες ο φόβος ότι το νέο χαράτσι δεν αφορά αγροτεμάχια που βρίσκονται σε περιοχές υψηλών αντικειμενικών αξιών αλλά θα επεκταθεί σε ολόκληρη την επικράτεια κάτι που δημιουργεί πρόσθετη οικονομική αφαίμαξη στα ήδη ισχνά εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών, είναι υπαρκτός κάτι που δημιουργεί ανησυχία.
     Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει τόσο η κρίση αυτή καθ’ αυτή, όσο και η ύφεση που καθήλωσε την Ελληνική οικονομία σε μαρασμό, είναι απορίας άξιο ότι η κυβέρνηση επιμένει σε μια στεγνή οριζόντια φοροεισπρακτική πολιτική που μπορεί ίσως να αποφέρει κάποια έσοδα στο κράτος αλλά ωστόσο «στεγνώνει» τα νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.