Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκπτώσεις

- Αρχίζουν από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου
- Ελπίδες για ανάσα στην τοπική αγορά
     Από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκπτώσεις στην πόλη της Άρτας, σύμφωνα με την απόφαση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές.
     Ειδικά σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, οι εκπτώσεις έρχονται...
...για να τονώσουν το «ηθικό» της αγοράς και να δώσουν μία ελπίδα ανάκαμψης στα εμπορικά καταστήματα.
     Βέβαια, η αισιοδοξία είναι ιδιαίτερα συγκρατημένη, αφού οι καταναλωτές έχουν υποστεί την οικονομική κρίση σε όλο της το μεγαλείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη χρονιά οι περισσότεροι καταναλωτές προσανατολίζονται σε βασικά είδη που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους και τον επόμενο χειμώνα.
     Σε κάθε περίπτωση βέβαια, καλό θα είναι προτού προβούν σε αγορές, να έχουν κάνει μία έρευνα αλλά και αυτή την εβδομάδα να «τσεκάρουν» τιμές σε προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν για να διαπιστώσουν εάν γίνονται πραγματικές εκπτώσεις.

Κανόνες για τους εμπόρους
     Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
     Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).
     Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
     Όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, οι εκπτώσεις θα είναι γενναίες ανάλογες με τις οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών.

Δημ. Χουλιάρας: Μείωση έως και 40%
το δεκαπενθήμερο των εορτών
     Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, στο δεκαπενθήμερο των εορτών ο τζίρος παρουσίασε πτώση κατά 40% στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Στα ηλεκτρικά είδη ο τζίρος ήταν -30%, στα Σούπερ Μάρκετ -20% και στα Κρεοπωλεία -10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
     Η ισοπέδωση των μισθών και η «εξαφάνιση» του δώρου δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί έμποροι που έχουν υποχρεώσεις σε τράπεζες από δάνεια κλπ. δέχονται μεγάλες πιέσεις με εξώδικα ή ακόμα και απειλητικά τηλεφωνήματα.
     Ο κ. Χουλιάρας καλεί τους συναδέλφους του που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις, να μην πανικοβάλλονται και να απευθύνονται στον Εμπορικό Σύλλογο ή σε κάποιο δικηγόρο.
     Στον Εμπορικό Σύλλογο θα πρέπει επίσης να απευθύνονται για θέματα ενοικίου αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.