Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο δάσκαλος στον υπολογιστή τους

- Κερδίζει έδαφος στους καιρούς της οικονομικής κρίσης το e-φροντιστήριο

     Μέσα σε όλα τα αρνητικά που συμβαίνουν γύρω μας, δεν παύουν να υπάρχουν θετικές ενέργειες στο χώρο της παιδείας. Μία από αυτή η λειτουργία του www.study4exams.gr, μιας ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Παιδείας με σκοπό να συνδράμει στη μελέτη των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
     Ειδικά σε δύσκολους οικονομικά καιρούς που πολλές οικογένειες...
...πλέον δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά τις φροντηστηριακές ανάγκες των παιδιών τους, η ιστοσελίδα μπορεί να μην αποτελεί την απόλυτη διέξοδο, αλλά σίγουρα μπορεί να συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες του μαθητή.
     Πρόκειται για, ένα σημαντικό εργαλείο στη μάχη των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το βασικό πλεονέκτημα του ψηφιακού βοηθήματος είναι ότι τα παιδιά μπορούν να το χρησιμοποιούν ανά πάσα στιγμή ενώ μπορούν να απευθυνθούν και σε σχολικό σύμβουλο, δηλαδή σε κάποιους καθηγητές οι οποίοι εθελοντικά απαντούν σε ερωτήματα μαθητών και πάλι μέσω διαδικτύου.
     Δυστυχώς, αρκετοί είναι εκείνοι που αγνοούν την ύπαρξή του, ωστόσο τα πρώτα βήματα της ιστοσελίδας συνόδευσαν πάνω από 600.000 επισκέπτες περίπου που επισκέφθηκαν κάποιο από τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, είτε προηγηθήκαν στα διαγωνίσματα, είτε ζήτησαν κάποια συμβουλή.
     Σε μια εποχή που ακούμε για ψηφιακή εκπαίδευση και όχι μόνο δεν τη βλέπουμε, αλλά χάνουμε και την παραδοσιακή μορφή της, η ιστοσελίδα www.study4exams.gr, φαίνεται να είναι ένα θετικό δείγμα, και γι’ αυτό φαίνεται να την υποδέχθηκαν θετικά οι μαθητές.
     Βέβαια, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ζωντανό μάθημα. Αλλά κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει σε αυτό ό,τι χρειάζεται ένας υποψήφιος για την προετοιμασία του: θεωρία του μαθήματος, ερωτήσεις, ασκήσεις, προβλήματα, διαδραστικές εφαρμογές που διευκολύνουν την κατανόηση της θεωρίας, επαναληπτικά θέματα, καθώς και διαγωνίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.